10 φθηνοί προορισμοί (εκτός Ευρώπης) που αξίζει να επισκεφτείς

Μπορεί να μη βρείτε τις πιο φθηνές πτήσεις, το κόστος ζωής όμως είναι ασύγκριτα πιο χαμηλό και αξίζει!

Article featured image
Article featured image

Αν ρίξετε μια ματιά στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο για φθηνούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, θα δείτε ότι τα περισσότερα αποτελέσματα αφορούν την Ευρώπη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί φθηνοί προορισμοί εκτός Ευρώπης, τους οποίους δεν θα δείτε συχνά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι, όταν σκέφτονται τα διεθνή ταξίδια είναι ότι θα κοστίσουν μια περιουσία. Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν, ακόμη και μακροπρόθεσμα, με σχετικά περιορισμένο προϋπολογισμό. Ενώ οι πτήσεις μπορούν συνήθως να αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο κόστος ενός ταξιδιού, η οικονομική διαμονή και η διατροφή μπορεί να μειώσουν σημαντικά το κόστος του.

Ο κόσμος είναι γεμάτος φθηνούς προορισμούς και δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να τους ανακαλύψετε. Ανεξάρτητα από την ήπειρο, υπάρχουν πάντα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε χωρίς πολλά οικονομικά έξοδα- ακόμη και χώρες ή πόλεις που θεωρούμε ότι είναι ακριβές είναι αρκετά οικονομικές- αν γνωρίζετε ορισμένες συμβουλές και “κόλπα”. Αν θέλετε να ταξιδέψετε με χαμηλό προϋπολογισμό και αναρωτιέστε πού πρέπει να πάτε, εδώ είναι οι 10 καλύτεροι και φθηνότεροι προορισμοί για να ταξιδέψετε διεθνώς.

jakob-owens-5F_c9i3JP0I-unsplash.jpg

1. Βιετνάμ

Ξεκινώντας τη λίστα μας για το θέμα “φθηνοί προορισμοί εκτός Ευρώπης” δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί μια από τις πιο όμορφες, μαγευτικές και πολιτιστικές χώρες σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, το Βιετνάμ. Είναι, επίσης, μία από τις φθηνότερες! Ακόμα και χωρίς να ελέγχετε τον προϋπολογισμό σας κάθε μέρα, είναι εύκολο να ζείτε με λιγότερα από 30$ την ημέρα! Μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε δωμάτια μοντέρνων ξενοδοχείων για περίπου 10$ τη νύχτα, ακόμη και στους σημαντικότερους προορισμούς της χώρας όπως το Χο Τσι Μινχ, το Χόι Αν και το Ανόι. Ένα τυπικό γεύμα μπορεί να κοστίσει οπουδήποτε από 0,50$ έως 2$, και σε ορισμένα μέρη μπορείτε να αγοράσετε ακόμη και banh mi (βιετναμέζικα σάντουιτς) με μόλις 0,20$! Το bia hoi (βαρελίσια μπίρα) κοστίζει περίπου 0,10-0,20$ στους δρόμους του Ανόι, ενώ η μεταφορά κυμαίνεται από 0,25$ για τις δημόσιες συγκοινωνίες έως και 15$ για τουριστικά λεωφορεία μίας ημέρας.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους ταξιδιού στο Βιετνάμ είναι με μοτοσικλέτα, και αυτό μπορεί να μειώσει το κόστος σας ακόμη χαμηλότερα. Μπορείτε να αγοράσετε μια μοτοσικλέτα στο Βιετνάμ για περίπου 250$ και να την πουλήσετε στην ίδια τιμή, όταν τελειώσετε με αυτήν. Αυτός είναι, επίσης, ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε στη Νοτιοανατολική Ασία. Ορισμένες δραστηριότητες μπορεί να είναι αρκετά ακριβές, όπως κρουαζιέρες στον Κόλπο του Χα Λονγκ ή πεζοπορία στοΧανκ Σον Ντονγκ, το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο (3.000 $!), αλλά γενικά το Βιετνάμ είναι μια από τις φθηνότερες χώρες για να ταξιδέψετε στον κόσμο!

2290985952_33c7dbd08f_b.jpg

2. Καμπότζη

Συνεχίζοντας τη λίστα με το θέμα “φθηνοί προορισμοί εκτός Ευρώπης”, σίγουρα αξίζει να αναφερθεί η Καμπότζη, που έχει πολλά να προσφέρει! Η ζωντάνια και το μεγαλείο της πρωτεύουσας Πνομ Πεν, η φοβερή ιστορία που εκτίθεται στο Άνγκορ Βατ, η παλιά γοητεία του Μπαταμπάνγκ, οι όμορφες παραλίες του Σίχανουκβιλ, τα εκπληκτικά φυσικά τοπία του Βορρά, η ευκαιρία να δείτε δελφίνια Ιραουάντι στον ποταμό Μεκόνγκ, το νόστιμο φαγητό και, πάνω απ ‘όλα, τους φιλικούς ανθρώπους. Παρά την τρομερή πρόσφατη ιστορία τους, οι ντόπιοι είναι ανοιχτοί και καλωσορίζουν τους επισκέπτες, απολαμβάνοντας την ευκαιρία να μοιραστούν τα μυστικά της πατρίδας τους.

Όχι μόνο έχει όλα αυτά τα εκπληκτικά αξιοθέατα, αλλά η Καμπότζη είναι, επίσης, ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε, εάν τα χρήματα είναι περιορισμένα. Είναι πιθανό για ανεξάρτητους ταξιδιώτες να δαπανήσουν μόλις 10/12$ την ημέρα για διαμονή, φαγητό και ταξίδια. Για προϋπολογισμό 20$ – 30$ ανά ημέρα, μπορείτε να ζήσετε πολύ άνετα, να μείνετε σε ένα δωμάτιο με ιδιωτικές εγκαταστάσεις σε έναν ξενώνα και να τρώτε φαγητό στο δρόμο (1/2$ ανά γεύμα) ή σε βασικά εστιατόρια (3$ – 5$ ανά γεύμα).

Τα ταξίδια με λεωφορείο μεταξύ προορισμών στην Καμπότζη είναι φθηνά και αποτελεσματικά. Αναμένεται να πληρώσετε περίπου 10$ για μια δεσμευμένη θέση σε ένα κλιματιζόμενο λεωφορείο μεταξύ Πνομ Πεν και Σιμ Ρίαμ ή Σίχανουκβιλ. Εάν ο χρόνος και τα χρήματα το επιτρέπουν, μη χάσετε το ταξίδι με πλοίο μεταξύ Σιμ Ρίαμ και Μπαταμπάνγκ. Οι χερσαίες συγκοινωνιακές συνδέσεις με τη γειτονική Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και το Λάος είναι επίσης συχνές και οικονομικές, καθιστώντας την Καμπότζη το ιδανικό μέρος για να βασιστείτε, ενώ εξερευνάτε αυτό το συναρπαστικό μέρος του κόσμου.

angkor-wat-1080x720.jpg

3. Ναμίμπια

Η Ναμίμπια διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία του κόσμου, όπως το πανέμορφο Sossusvlei, το πανέμορφο Deadvlei και το τεράστιο φαράγγι Fish River. Με την πρώτη ματιά, η Ναμίμπια μπορεί να μην φαίνεται σαν φθηνός προορισμός, καθώς τα περισσότερα καταλύματα καλύπτουν την κατηγορία πολυτελείας, και η διαθεσιμότητα μεταφορών από το ένα μέρος στο άλλο μπορεί να είναι περιορισμένη σε μια τόσο μεγάλη χώρα. Ωστόσο, πρέπει απλώς να κάνετε τα πράγματα λίγο διαφορετικά για να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε να κατασκηνώσετε, αντί να μείνετε σε ένα κατάλυμα. Οι πολυτελείς κατοικίες κοστίζουν περίπου 50$ – 200$ ανά διανυκτέρευση, αλλά μπορείτε να κατασκηνώσετε στα κάμπινγκ τους για περίπου 8$-10$ ανά διανυκτέρευση. Η διαμονή σε κυβερνητικά κάμπινγκ θα σας κοστίσει 15$- 18$ ανά διανυκτέρευση. Όσον αφορά τη μεταφορά, ιδανικό θα ήταν να νοικιάσετε 4×4 και να το μοιραστείτε με λίγα άτομα, για να διαχωρίσετε το κόστος. Εάν το κατάλυμά σας διαθέτει κοινόχρηστη κουζίνα, χρησιμοποιήστε την πλήρως, γιατί το μαγείρεμα των γευμάτων σας σίγουρα θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Τα τέλη εισόδου στη χώρα είναι γενικά φθηνά!

deadvlei-2011373_1920-1050x720.jpg

4. Μιανμάρ

Η Μιανμάρ, επίσης γνωστή ως Βιρμανία, είναι ξεχωριστή και διαφορετική από τις υπόλοιπες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Επειδή η χώρα έκανε στροφή στον τουρισμό μόλις την τελευταία δεκαετία, θα διαπιστώσετε ότι η υποδομή μπορεί να λείπει και το ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα ανταμειφθούν με εκατοντάδες ναούς, παγόδες και μοναστήρια, καθώς και μερικούς από τους πιο φιλικούς ανθρώπους στον κόσμο. Η Μιανμάρ μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ακριβή από ορισμένους γείτονές της στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Οι περισσότερες υπηρεσίες είναι ακόμα αρκετά φθηνές, όπως διαμονή, μεταφορά και περιηγήσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα πληρώσετε περίπου 3$ για ένα βασικό γεύμα, 2$ για ένα μπουκάλι μπύρα, 10$ για διαμονή σε χόστελ και 2$ για μια σύντομη βόλτα με ταξί. Θα έλεγα ότι 25$ ή 30$ την ημέρα είναι ένας πολύ ρεαλιστικός προϋπολογισμός.

Μεταξύ των καλύτερων πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε στη Μιανμάρ είναι: επίσκεψη στο Yangon και το Mandalay, ποδηλασία γύρω από τους ναούς του Bagan, αναρρίχηση στον Χρυσό Βράχο και επίσκεψη στη λίμνη Inle. Εάν έχετε χρόνο, προτείνεται να κάνετε πεζοπορία από το Kalaw μέχρι τη λίμνη Inle. Αυτή η πεζοπορία είναι το αποκορύφωμα για πολλούς επισκέπτες που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στη Βιρμανία. Μπορεί να ολοκληρωθεί σε 3 ημέρες και είναι μέτριας δυσκολίας. Θα βρείτε όμορφα τοπία, παραδοσιακά χωριά, απομακρυσμένα μοναστήρια και φιλόξενους ανθρώπους!

2daf3159c4fba41504382e350ea49b75-1076x720.jpg

5. Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική είναι πολύ φθηνός ταξιδιωτικός προορισμός και τα έχει όλα. Από αγώνες ταχύτητας έως μπάντζι τζάμπινγκ, καταδύσεις με υπέροχους λευκούς καρχαρίες, αλεξίπτωτο πλαγιάς στο «επιτραπέζιο» βουνό (table mountain) και ατελείωτα χιλιόμετρα από πανέμορφες παραλίες. Η Νότια Αφρική είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της περιπέτειας και φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα “φθηνοί προορισμοί εκτός Ευρώπης”. Είναι σαν την Ελβετία ή τη Νέα Ζηλανδία, αλλά όλα κοστίζουν περίπου το ένα τέταρτο της τιμής! Για λίγα ευρώ μπορείτε να κάνετε μαθήματα σέρφινκ στο Coffee Bay και γευσιγνωσία κρασιού στο Stellenbosch. Ή μπορείτε να ρίξετε τον εαυτό σας από την υψηλότερη γέφυρα για μπάντζι τζάμπινγκ της Αφρικής για 80$. Οι παραλίες είναι δωρεάν και μόλις δείτε πόσο λευκή είναι η άμμος και πόσο καθαρό είναι το νερό, πιθανότατα δεν θα θελήσετε ποτέ να φύγετε.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας στο Γιοχάνεσμπουργκ, αν θέλετε να περάσετε μερικές μέρες σε ένα σαφάρι με το αυτοκίνητο στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Διαφορετικά, πετάξτε στο Κέιπ Τάουν, αν ονειρεύεστε πολλές, ηλιόλουστες μέρες στην παραλία, ή κάνετε οδικό ταξίδι στο Garden Route. Είτε πρόκειται για πεζοπορία, ποδηλασία, μπάντζι τζάμπινγκ, η Νότια Αφρική είναι ένας αληθινός παράδεισος αδρεναλίνης, οπότε ετοιμαστείτε να περάσετε τις μέρες σας με γεμάτες δράση και περιπέτεια. Με τιμές χόστελ που ξεκινούν από μόλις 10$ τη νύχτα και ιδιωτικά δωμάτια σε ξενώνες που ξεκινούν από μόλις 20$ ανά διανυκτέρευση, η Νότια Αφρική δεν πρόκειται να επηρεάσει την τσέπη σας.

johannesburg-4322256_1920-1080x720.jpg

6. Νεπάλ

Το Νεπάλ είναι μια πολύ φθηνή χώρα για να ταξιδέψετε, με τα περισσότερα φαγητά, καταλύματα και μεταφορές να κοστίζουν λίγα μόνο δολάρια, εάν τρώτε, κοιμάστε και ταξιδεύετε χρησιμοποιώντας τοπικές επιλογές. Δυστυχώς, το φαγητό του δρόμου στο Νεπάλ δεν έχει την καλύτερη φήμη. Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε φθηνά και νόστιμα σπιτικά γεύματα σε μικρές καφετέριες της περιοχής. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας στο διαδίκτυο, καθώς μεγάλες εταιρείες έχουν αναλάβει τοπικές κατοικίες και τις έχουν μετατρέψει σε ξενοδοχεία μπουτίκ και θέρετρα. Οι “τοπικοί ξενώνες” που έχετε κάνει κράτηση μπορεί να αποτελούν μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων. Προτείνω να κάνετε κράτηση για τις πρώτες δύο διανυκτερεύσεις στο διαδίκτυο και να αναζητήσετε τοπικά καταλύματα όταν φτάσετε εκεί.

Εάν κάνετε πεζοπορία, να την κάνετε ανεξάρτητα και να αποφύγετε το Έβερεστ, το οποίο κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Μπορείτε να ξοδέψετε 10$ την ημέρα για φαγητό και διαμονή στα χαμηλότερα υψόμετρα και 20$ σε υψηλότερα υψόμετρα σε δημοφιλείς διαδρομές όπως το Αναπούρνα.

gokyo-ri-4692458_1920-1080x720.jpg

7. Λάος

Το Λάος σίγουρα δεν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία. Αυτή είναι η μόνη χώρα στην περιοχή χωρίς παραλίες, και ως εκ τούτου οι τουρίστες προτιμούν να επισκέπτονται τις γειτονικές χώρες. Ωστόσο, εν μέρει λόγω της έλλειψης τουριστικών ορδών, το Λάος είναι ένας αυθεντικός προορισμός με όμορφα τοπία, εμπνευσμένη κουλτούρα και πολύ φιλικούς ανθρώπους.

Στο βόρειο τμήμα του Λάος μπορείτε να εξερευνήσετε το πυκνό τροπικό δάσος και να επισκεφθείτε πολλές κοινότητες με διαφορετικές εθνοτικές ομάδες. Στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ, την αρχαία πρωτεύουσα του Λάος, μπορείτε να θαυμάσετε το μείγμα της γαλλικής αποικιακής αρχιτεκτονικής και των αρχαίων βουδιστικών ναών. Το Βιεντιάν είναι σίγουρα η πιο ήρεμη πρωτεύουσα της περιοχής, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το εθνικό μνημείο της χώρας. Στο Νότο μπορείτε να χαθείτε ανάμεσα σε φυτείες καφέ και τέλειους καταρράκτες με εικόνα το Bolaven Plateau και στη συνέχεια να ξεκουραστείτε σε ένα από τα 4000 νησιά του ποταμού Μεκόνγκ.

Στο Λάος μπορείτε να ξοδέψετε μόλις 10$ ανά ημέρα. Το φαγητό του δρόμου κοστίζει 3$, η μεταφορά 2$ και το δωμάτιο σε χόστελ 5$ (χαμηλότερη τιμή). Το Λάος είναι ένας από τους φθηνότερους προορισμούς στον κόσμο, ιδανικός για backpackers με περιορισμένο προϋπολογισμό.

photo-1441632260885-881646a7fd4d-1.jpg

8. Ινδία

Η Ινδία είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για backpackers και τουρίστες που αναζητούν ένα από τα φθηνότερα μέρη για επίσκεψη, γι’αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα που αναλύουμε σε αυτό το άρθρο, “φθηνοί προορισμοί εκτός Ευρώπης”. Πρώτον, μπορείτε να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα με έναν ελάχιστο προϋπολογισμό. Δεύτερον, δεν μπορείτε να είστε αδιάφοροι για την Ινδία – είτε θα την αγαπάτε είτε θα την μισείτε. Οι πρώτες εντυπώσεις που σίγουρα έχει οποιοσδήποτε ταξιδεύει εκεί είναι ο θόρυβος, η σύγχυση και ο υπερπληθυσμός. Μετά από μερικές ημέρες, προσαρμόζεστε γρήγορα και μαθαίνετε να αγκαλιάζετε το οργανωμένο χάος. Τρίτον, η Ινδία είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών πολιτισμών, όπου όλοι ζουν μαζί αρμονικά. Εάν ανοίξετε το μυαλό σας και ξεχάσετε τις προκαταλήψεις σας, η Ινδία μπορεί να σας προσφέρει τόσες πολλές εμπειρίες και όμορφα αξιοθέατα. Η Ινδία είναι ιδανική για backpackers, επειδή μπορείτε να τα ζήσετε όλα αυτά ξοδεύοντας πολύ λίγα χρήματα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μπορείτε να μείνετε σε μερικά υπέροχα χόστελ με κάτω από 10$ ανά διανυκτέρευση.

Το φαγητό στην Ινδία είναι, επίσης, φθηνό. Με λίγα δολάρια, μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά πιάτα. Ρωτήστε τους ντόπιους και θα βρείτε μέρη για φαγητό thali (ένα μεγάλο πιάτο με μια ποικιλία από διάφορα μπαχαρικά πιάτα) για 100 ρουπίες (1,50$). Ωστόσο, θα παρατηρήσετε ότι η Ινδία είναι μια χώρα αντιθέσεων. Οι φτωχογειτονιές βρίσκονται δίπλα σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και μπορείτε να ξοδέψετε 1,50$ ή 100$ για φαγητό. Το ταξίδι εκεί είναι επίσης πολύ φθηνό. Η Ινδία διαθέτει ένα καλό σιδηροδρομικό δίκτυο, επομένως θα θα ήταν συνετό να ταξιδέψετε με τρένο. Υπάρχουν διαφορετικά είδη εισιτηρίων, αλλά αν επιλέξετε να ταξιδέψετε στη δεύτερη τάξη, θα πληρώσετε περίπου 9$ για 200 χλμ. Η Ινδία είναι μια απίστευτη χώρα! Εάν ανοίξετε το μυαλό σας, θα βελτιώσετε την υπομονή σας όσο περισσότερο μένετε στην Ινδία.

photo-1524492412937-b28074a5d7da-1.jpg

9. Βολιβία

Από όλες τις χώρες της Νότιας Αμερικής, η Βολιβία είναι σίγουρα μία από τις φθηνότερες χώρες που επισκέπτονται. Συνήθως, όταν ακούτε τη λέξη φθηνά, φαντάζεστε κάτι χαμηλής ποιότητας, αλλά πιστέψτε με, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες στη Βολιβία είναι τόσο άνετα, που δεν θα πιστεύετε ότι μια νύχτα σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο μπορεί να κοστίζει μερικές φορές λιγότερο από 10$. Ας μη μιλήσουμε και για τα τεράστια και φοβερά γεύματα του 1$. Για λιγότερο από 20$ την ημέρα, μπορείτε να απολαύσετε τη Βολιβία .

Μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για τη Βολιβία περιλαμβάνουν την καταπληκτική λίμνη Τιτικάκα που την μοιράζεται με το Περού, την έρημο από αλάτι Ουγιούνι, και τα απομονωμένα αρχαιολογικά ερείπια του Τιαουανάκο που βρίσκονται ακριβώς έξω από την πρωτεύουσα Λα Παζ.

bolivia-4919079_1920-1131x720.jpg

10. Σρι Λάνκα

Η μικρή νησιωτική χώρα της Σρι Λάνκα παρέχει ένα μείγμα ορεινών τοπίων, φυτειών τσαγιού, παραλιών, ναών και αρχαιολογικών χώρων. Κάποτε ήταν πραγματικά αδιάφορη τουριστικά, αλλά τώρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός (μόλις ονομάστηκε Νο.1 στη λίστα των καλύτερων ταξιδιών του Lonely Planet). Ωστόσο, η διαμονή, το φαγητό και η μεταφορά είναι ακόμη πολύ φθηνά.

Θα βρείτε μπύρα και χυμούς φρούτων για 1$, ενώ οι στάσεις φαγητού του δρόμου και τα τοπικά εστιατόρια παρέχουν γεύματα με μόνο για 1-3$. Η έξοδός σας σε ένα πολυτελές εστιατόριο θα σας κοστίσει από 6 έως 21$. Τα τρένα και τα λεωφορεία κοστίζουν μόνο λίγα δολάρια, αλλά στα λεωφορεία λογικά θα είστε όρθιοι γιατί θα είναι σίγουρα γεμάτα από κόσμο.

Το υψηλότερο κόστος σας πιθανότατα θα είναι οι δραστηριότητες. Οι παραλίες είναι δωρεάν, αλλά ημερήσιες εκδρομές και καταδύσεις με τοπικό οδηγό κοστίζουν 20-30$ ανά ημέρα (συμπεριλαμβάνεται το μεσημεριανό γεύμα). Η είσοδος στο Sigiriya (παλάτι και συγκρότημα φρουρίων) θα σας κοστίσει 30 $. Αυτό που θα χρειαστείτε περισσότερο από τα χρήματα στη Σρι Λάνκα είναι υπομονή και ευελιξία. Μπορεί να τύχει να περιμένετε πάνω από δυο ώρες για το λεωφορείο σας!

taksidi-sri-lanka3-1080x720.jpg


Υπάρχουν ακόμα περισσότεροι φθηνοί προορισμοί εκτός Ευρώπης, αλλά και σε σε όλο τον κόσμο, στους οποίους μπορείτε να ταξιδέψετε. Εάν επιλέξετε οικονομικούς τρόπους διαμονής, φαγητό του δρόμου και free walking tours μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο (σε ακριβές και μη χώρες).

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ