Το (μπλε) πουλίν επέτασεν

O Ίλον Μασκ άλλαξε το logo του Twitter και στη θέση του έβαλε το... Doge.

Article featured image
Article featured image


O Ίλον Μασκ άλλαξε το λογότυπο του Twitter και στη θέση του έβαλε... το εικονίδιο ενός σκυλιού ράτσας Shiba Inu, χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Ο Έλον Μασκ αφαίρεσε το γνωστό εικονίδιο του Twitter, δηλαδή το χαρακτηριστικό μπλε πουλί σε ένα μέρος της ιστοσελίδας και τη θέση του έχει πάρει το δημοφιλές meme Doge, το οποίο ενέπνευσε και το κρυπτονόμισμα Dogecoin, γνωστό ως «memecoin».

doge-photo-twitter-logo_city.png



Ο ίδιος ο Ίλον Μασκ σε tweet του ανήρτησε μία εικόνα με τον νέο πρωταγωνιστή από το Dogecoin, όπου φέρεται να λέει «Αυτή είναι παλιά φωτογραφία», προϊδεάζοντας για την αλλαγή.



Στην φωτογραφία που ανήρτησε φαίνεται ένας αστυνομικός να έχει σταματήσει για έλεγχο τον νέο πρωταγωνιστή. Στην φωτογραφία του «διπλώματος» φαίνεται το παλιό, κλασικό μπλε πουλί ενώ ο «σκύλος» απαντά στον αστυνομικό ότι αυτή η φωτογραφία στο δίπλωμα είναι παλιά.

Λίγο μετά το εικονίδιο του Twitter άλλαξε και εξαφανίστηκε το μπλε πουλί.

Ο Έλον Μασκ έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν το συγκεκριμένο εικονίδιο. Συγκεκριμένα στις 15 Φεβρουαρίου είχε αναρτήσει μία ακόμα φωτογραφία με το «επίμαχο σκυλί» γράφοντας στη λεζάντα «Ο νέος CEO του Twitter είναι καταπληκτικός».



Στον απόηχο της εξέλιξης, το dogecoin έφτασε να κερδίζει πάνω από 30%, φτάνοντας τα 0,097 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο που είχε να βρεθεί από τον Φεβρουάριο.



Με πληροφορίες από lifo, cnn

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ