«Η Κίνα καθορίζει τις παγκόσμιες τάσεις στη μόδα και την τεχνολογία»

O CEO της «Hugo Boss» εξηγεί πώς γίνεται αυτό.

Article featured image
Article featured image


Στη διαπίστωση πως οι παγκόσμιες τάσεις στη μόδα καθορίζονται από την Κίνα, προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου μόδας «Hugo Boss».

Ο Ντανιέλ Γκρίντερ δήλωσε βέβαιος πως η Κίνα έχει εξελιχθεί σε χώρα που καθορίζει τις παγκόσμιες τάσεις τόσο στη μόδα, όσο και στην τεχνολογία.

«Οι Κινέζοι είναι πάντα ανοιχτοί στην εξερεύνηση του καινούργιου, ενώ δεν περιμένουν μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας από μία εμπορική ετικέτα, αλλά και μία καταναλωτική εμπειρία υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Ντανιέλ Γκρίντερ σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

daniel-grieder-hugo-boss_City.jpg
Ο Ντάνιελ Γκρίντερ. Φωτογραφία: Instagram/danielgrieder



Ο οίκος μόδας «Hugo Boss» έχει την έδρα του στο Μέτσινγκεν της Γερμανίας ενώ απασχολεί περίπου 17.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, προσφέροντας είδη ένδυσης για άντρες και γυναίκες, παπούτσια, αλλά και άλλα αξεσουάρ ένδυσης. Ο Γκρίντερ ασκεί τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας από τον Ιούνιο του 2021.

Η παγκόσμια αγορά αγαθών πολυτελείας αναμένεται να φθάσει τα 444,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, διογκούμενη κατά 37% σε σχέση με το 2022, ανέφερε η PwC τον Φεβρουάριο. Η Κίνα θα έχει το κορυφαίο μερίδιο του 25%, σύμφωνα με την PWC, αυξανόμενη κατά 3 μονάδες κατά την περίοδο αυτή, καθώς ξεπερνά τις ώριμες αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Στη διεθνή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων της Κίνας, στο νησί Χαϊνάν, συμμετείχαν περισσότερες από 3.100 μάρκες από όλο τον κόσμο. Πέρυσι συμμετείχαν περισσότερες από 2.800 μάρκες, εκ των οποίων πάνω από 1.600 από χώρες εκτός Κίνας.



Ακόμη και εν μέσω των παρατεταμένων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, πολλές επιχειρήσεις έλκονται από τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεράστια αγορά της Κίνας. Οι αμερικανικές μάρκες «Estee Lauder» και «Coach» έστησαν περίπτερα στην έκθεση.

Η Τζούντιθ Σαν διευθύνουσα σύμβουλος της Hugo Boss που εποπτεύει την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, δήλωσε ότι η επιστροφή του εμπορικού σήματος «Hugo» στην κινεζική αγορά είναι το αποκορύφωμα της έκθεσης.

Η «Hugo Boss» συμμετείχε στην έκθεση για πρώτη φορά, επιδιώκοντας να οργανώσει την αναζωογόνηση των κινεζικών δραστηριοτήτων της. Ο γερμανικός οίκος μόδας μείωσε απότομα την παρουσία του στην Κίνα μετά την πτώση των πωλήσεων στα μέσα της δεκαετίας του 2010.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ