Παρουσιαστής άναψε τσιγάρο σε ζωντανή εκπομπή ως μορφή διαμαρτυρίας

Κάποιοι χαρακτήρισαν την πράξη του τολμηρή ενώ άλλοι ως απερίσκεπτη.

Article featured image
Article featured image


Ένα αμφιλεγόμενο περιστατικό καταγράφηκε σε ζωντανή εκπομπή στην Αγγλία, καθώς παρουσιαστής άναψε τσιγάρο την στιγμή που αναφωνούσε τις ειδήσεις.

Σε μια πρόσφατη διαμάχη που προκάλεσε έντονες συζητήσεις, ο Mark Dolan, παρουσιαστής talk show στο «GB News», άναψε τσιγάρο ζωντανά στον αέρα, καθώς επέκρινε με πάθος την πρόταση του Εργατικού Κόμματος για απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Η πράξη προκλητικότητας του Dolan προκάλεσε κριτική και υποστήριξη από διάφορες πλευρές, με κάποιους να την χαρακτηρίζουν απερίσκεπτη και άλλους να την χαιρετίζουν ως μια τολμηρή δήλωση ατομικών δικαιωμάτων.

Η συζήτηση γύρω από το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους συνεχίζεται εδώ και χρόνια, με τους υπέρμαχους του αντικαπνιστικού νόμου να υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και πρέπει να απαγορευτεί σε όλους τους δημόσιους χώρους. Από την άλλη πλευρά, οι καπνιστές και οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι το κάπνισμα αποτελεί προσωπική επιλογή και θέμα ατομικών δικαιωμάτων και ότι θα πρέπει να τους επιτρέπεται να καπνίζουν σε καθορισμένους χώρους.



Ο Mark Dolan ανήκει σαφώς στο τελευταίο στρατόπεδο και έχει επικρίνει έντονα την πρόταση του Εργατικού Κόμματος για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Στην πρόσφατη εκπομπή του, ο Dolan άναψε ένα τσιγάρο ζωντανά στον αέρα καθώς καταφερόταν εναντίον της πρότασης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η πράξη του να ανάψει τσιγάρο στον αέρα έχει προκαλέσει επικρίσεις από ορισμένες πλευρές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ήταν ανεύθυνη και δυνητικά επικίνδυνη. Ωστόσο, ο Dolan υπερασπίστηκε τις ενέργειές του, δηλώνοντας ότι απλώς ασκούσε το δικαίωμά του να καπνίζει και ότι δεν έβλεπε κανένα κακό στο κάπνισμα στον αέρα.

Ανάβοντας τσιγάρο στον αέρα, ο Dolan παραβίασε την απαγόρευση για το κάπνισμα στους χώρους εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών αιθουσών σύνταξης και θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμο έως και 200 λίρες, αναφέρει το The Wrap. Υπάρχει, ωστόσο, ένα «παραθυράκι» για τους ηθοποιούς, οι οποίοι επιτρέπεται να καπνίζουν στην τηλεόραση και τις ταινίες.


Με πληροφορίες από gazetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ