Πήρες χαμπάρι το τουρνουά «καλύτερο αλμυρούι 2023» που έτρεχε πρόσφατα στο Facebook;

Φήμες θέλουν το νικητήριο «αλμυρούι» να έφθασε στην κορυφή με «νοθεία» ψήφων.

Article featured image
Article featured image


Τι κοινό έχουν οι «πιτσούες», οι φλαούνες και οι κούπες; Πέραν του ότι είναι μερικά από τα εύγευστα «αλμυρούθκια» που μπορείς να βρεις σε φούρνους στην Κύπρο, ήταν και επίσης μερικές από τις επιλογές που καταχωρήθηκαν σε ένα ασυνήθιστο τουρνουά στο Facebook.

Η σελίδα «revithkia.mp4» διοργάνωσε μια ψηφοφορία για να αναδείξει το καλύτερο «αλμυρούι» σε όλους τους φούρνους της Κύπρου, με τη συμμετοχή 8 διαφορετικών ειδών ζύμης. Στο τουρνουά έλαβαν μέρος τα «λουκανικούθκια», οι μπουκιές Φιλαδέλφια, οι κούπες, οι «χαλλουμοπιτούες», οι «πιτσούες», τα κρουασάν αμυγδάλου, οι φλαούνες και οι «εγιωτούες».



Οι χρήστες του Facebook κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω των αντιδράσεων (like, haha, κ.λπ.) σε κάθε γύρο, όπου 2 «αλμυρούθκια» έρχονταν αντιμέτωπα. Το τουρνουά διήρκησε 20 μέρες και είχε πολλές εκπλήξεις και ανατροπές. Ο μεγάλος νικητής ήταν οι «πιτσούες», που κέρδισαν την προτίμηση του κοινού με μεγάλη διαφορά στον τελικό, όπου βρέθηκαν αντιμέτωπες με τις κούπες κιμά ή μανιτάρι.



Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, καθώς φημολογείται ότι κάποιος πλήρωσε bots για να ψηφίσουν υπέρ των «πιτσούων». Η φήμη έγινε γνωστή, όταν η διοργάνωση και οι χρήστες αντιλήφθηκαν πως στις ψηφοφορίες υπήρχαν πολλά μη-έγκυρα προφίλ. Στη συνέχεια μια ανάρτηση στα «ανομολόγητα» ενός κυπριακού πανεπιστημίου ισχυριζόταν πως κάποιος πλήρωσε ένα χρηματικό ποσό για το τουρνουά, ούτως ώστε να πάρουν περισσότερες ψήφους οι πίτσες και να κερδίσουν. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από τους φίλους των υπόλοιπων αλμυρών.

Στα σχόλια του τελικού γύρου, η σελίδα «revithkia.mp4» σχολίασε: «Τουλάχιστον είναι μια ιστορία που θα λέμε στα παιδιά μας. Τότε που κάναμε τουρνουά αλμυρών και κάποιος πλήρωσε bots για να κερδίσουν οι πιτσούες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ