Στην Ινδία αντλούσαν νερό από φράγμα επί τρεις ημέρες λόγω μιας σέλφι

Άδειασαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα νερού, για το κινητό ενός αξιωματούχου, το οποίο (προφανώς) δεν λειτουργούσε πλέον.

Article featured image
Article featured image


Ένας Ινδός αξιωματούχος δεν δίστασε να ζητήσει να αδειάσει ταμιευτήρας φράγματος, επειδή έπεσε μέσα το κινητό του.

Την Κυριακή, ενώ ο Ρατζές Βισγουάς έβγαζε selfie, έπεσε το κινητό του μέσα στο νερό. Μετά την εντολή του, επί τρεις ημέρες αντλούνταν νερό από τον ταμιευτήρα του φράγματος, για να βρει τη συσκευή. Όταν αποκαλύφθηκε αυτό, τέθηκε σε αναστολή και τώρα κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Η συσκευή εντοπίστηκε τελικά- ένα κινητό Samsung- αλλά, όπως αναμενόταν, πλέον δεν λειτουργούσε. Ο αξιωματούχος υποστήριξε πως το τηλέφωνο περιελάμβανε απόρρητα δεδομένα και ότι ήταν απαραίτητο να βρεθεί.

Το περιστατικό έγινε στον ταμιευτήρα του φράγματος Κερκάτα, που βρίσκεται στην πολιτεία Τσατίσγκαρ, της κεντρικής Ινδίας. Όταν οι δύτες δεν κατάφεραν να βρουν το κινητό, ο αξιωματούχος πλήρωσε για να μεταφερθεί εκεί μια αντλία.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε εξασφαλίσει προφορική άδεια προκειμένου να μεταφερθεί «μια ποσότητα νερού, προς κοντινό κανάλι», συμπληρώνοντας ότι αυτό «θα ωφελήσει τους αγρότες που θα έχουν περισσότερο νερό».

Η αντλία δούλευε για ημέρες, αδειάζοντας περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα νερού, ποσότητα που φέρεται να αρκεί για την άρδευση καλλιεργειών 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όμως, η επιχείρηση σταμάτησε όταν αξιωματούχος αρμόδιος για τους υδάτινους πόρους έφτασε στο φράγμα, έπειτα από καταγγελία.

Ο Ρατζές Βισγουάς τέθηκε σε αναστολή, μέχρι να διενεργηθεί έρευνα. Αρνήθηκε ότι καταχράστηκε τη θέση του και υποστήριξε πως το νερό που αντλήθηκε δεν ήταν κατάλληλο για χρήση. «Το νερό είναι κρίσιμος πόρος και δεν μπορεί να σπαταλιέται με αυτό τον τρόπο», υπογράμμισε αξιωματούχος της περιοχής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ