Ένα λεκιασμένο από αίμα περιόδου μαγιό και μια υπέροχη απάντηση σε όσους το βρήκαν αποκρουστικό

«Αν λοιπόν έχετε κι εσείς μια τέτοια φωτογραφία, αποθηκεύστε την και αγκαλιάστε τη, για να θυμάστε τις επιδόσεις σας σε μια δύσκολη μέρα».

Article featured image
Article featured image

Η αθλήτρια του τριάθλου Emma Pallant-Browne απαθανατίστηκε σε φωτογραφία, στην οποία το ανοιχτόχρωμο μαγιό, με το οποίο έτρεχε σε αγώνα στην Ίμπιζα, φαινόταν λεκιασμένο από αίμα περιόδου. Κάποιοι έσπευσαν να σχολιάσουν αρνητικά την εν λόγω φωτογραφία, χαρακτηρίζοντάς την αποκρουστική και κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για μη κολακευτικό θέαμα.


Μια φωτογραφία, η οποία παρουσιάζει κάτι εντελώς φυσιολογικό, αλλά εξακολουθεί να σοκάρει μερίδα του πληθυσμού. Γιατί οι γυναίκες όταν έχουν περίοδο, ακόμα κι αν η ροή του αίματος είναι μεγάλη, δεν κλείνονται στα σπίτια τους ούτε κουλουριάζονται στην άνεση του καναπέ τους. Συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους. Πηγαίνουν στη δουλειά τους, στο πανεπιστήμιό τους, τρέχουν σε εξαντλητικά meetings, δίνουν αγώνες, σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν, βγάζουν τα παιδιά και τα σκυλιά τους βόλτα, αθλούνται και είναι παρούσες παντού.

athlitriaperiodos.PNG



Η αθλήτρια απάντησε στα διάφορα σχόλια και με πολύ όμορφο τρόπο προσπάθησε να διαλύσει το στίγμα που εδώ και χρόνια ακολουθεί τις γυναίκες που έχουν περίοδο. Ένα στίγμα που συχνά κάνει και τις ίδιες να μιλούν χαμηλόφωνα για την περίοδό τους, να κρύβουν επιμελώς τις σερβιέτες τους, να υπομένουν σιωπηλά τους πόνους και τις κράμπες, να σιχαίνονται τον κόλπο τους που εκείνες τις μέρες δεν μυρίζει λουλούδια ή να θέλουν να πεθάνουν από ντροπή όταν λίγο αίμα λεκιάσει το παντελόνι τους.


Όλα τα υπόλοιπα τα είπε εξαιρετικά η αθλήτρια στην ανάρτησή της:


«Τιμώ τις εκπληκτικές γυναίκες του αθλητισμού και τους εξίσου εκπληκτικούς άντρες που τις υποστηρίζουν. Με εντυπωσίασε ο αριθμός των μηνυμάτων που έλαβα τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες (θα δώσω μια ακόμα ευκαιρία στα κυπελάκια περιόδου) για τη μη λαμπερή πραγματικότητα τού να τρέχεις σε αγώνα ενώ έχεις περίοδο. Έτσι είναι ο γυναικείος αθλητισμός, και όσο περισσότερα όρια σπάσουμε τόσο το καλύτερο.

»Για την ιστορία (και θέλοντας να απαντήσω σε ερωτήσεις):

«Έτρεξα με μαγιό γιατί ζεσταίνομαι υπερβολικά και λιποθυμώ στους αγώνες, ειδικά όταν έχω περίοδο και η θερμοκρασία του σώματός μου είναι υψηλότερη.

»Για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες έχω μια ολόσωμη στολή σε σκούρα χρώματα, αλλά για να δροσιστώ δοκιμάζω πιο ανοιχτά χρώματα.[…]

»Η ιδέα να επεξεργαστώ μια τέτοια φωτογραφία θα σήμαινε πως κάτι δεν πάει καλά με αυτήν.

»Αν μου γράψατε λέγοντας ότι το θέαμα φοβίζει το 99% των γυναικών, αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο το μοιράζομαι, γιατί είναι φυσιολογικό. Είναι φυσικό και προέρχεται από θέματα διατροφής που είχα ως δρομέας αντοχής όταν μεγάλωνα, όπου δεν είχα περίοδο, όμως τώρα το βρίσκω όμορφο.

Αν λοιπόν έχετε κι εσείς μια τέτοια φωτογραφία, αποθηκεύστε την και αγκαλιάστε τη για να θυμάστε τις επιδόσεις σας σε μια δύσκολη ημέρα γιατί κάποια μέρα μπορεί με αυτήν να βοηθήσετε μια άλλη γυναίκα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ