Αρκουδάκι πήγε για βουτιές σε παραλία, πλάι στους λουόμενους

Εννοείται πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε στη Φλόριντα.

Article featured image
Article featured image


Μία μικρή αρκούδα βούτηξε στη θάλασσα πλάι σε λουόμενους σε παραλία των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όσοι βρίσκονταν στην παραλία Panhandle στη Φλόριντα των ΗΠΑ, αντίκρισαν δίπλα τους μια μικρή μαύρη αρκούδα να βουτά στα νερά του κόλπου του Μεξικού προκειμένου να δροσιστεί.

Το συμβάν που έλαβε χώρα χθες, Κυριακή 11 Ιουνίου δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την περιοχή, όπως ανέφερε ο Κρις Κέρμπι, καπετάνιος σε τουριστικό σκάφος λέγοντας ότι συχνά βλέπει αρκούδες να κολυμπούν στα νερά της θάλασσας.



Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στους λογαριασμούς των social media πολλών απ’ τους λουόμενους και το οποίο αναδημοσίευσαν μέσα ενημέρωσης, η νεαρή αρκούδα, δίχως να διστάσει, πέρασε ανάμεσα από τις ομπρέλες καθώς ο κόσμος σαστισμένος την παρακολουθούσε να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.



Η αρκούδα δεν τραυμάτισε κανέναν – ούτε φαινόταν τραυματισμένη – και η τύχη της είναι άγνωστη καθώς ένα από τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν τη δείχνει να τρέχει στους αμμόλοφους και στα κτίρια που καλύπτουν την παραλία. Δεν είναι γνωστό γιατί η αρκούδα βρισκόταν στον Κόλπο του Μεξικού ή πόσο καιρό κολυμπούσε στη θάλασσα.

Οι αρκούδες είναι καλοί κολυμβητές ειδικά οι πολικές, για να μπορούν να κολυμπήσουν πολλά χιλιόμετρα στη θάλασσα για να κυνηγήσουν φώκιες. Αλλά η παγωμένη Αρκτική απέχει πολύ από την ηλιόλουστη γεμάτη τουρίστες αμμουδιά της Φλόριντα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ