Στα βουνά του Καλοπαναγιώτη θα ακούσουμε από metal μέχρι παραδοσιακή μουσική

Το ανατρεπτικό Agrino Festival επιστρέφει.

Article featured image
Article featured image

Από την Ιουλιέτα Μιχαήλ



Το Agrino Φεστιβάλ επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, την 1η Ιουλίου, στα βουνά του Καλοπαναγιώτη, για να ταράξει (και φέτος) τα νερά. Εκεί, μέσα στην υπέροχη κυπριακή φύση, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από metal μέχρι παραδοσιακή μουσική από διάφορους καλλιτέχνες και μπάντες της Κύπρου. Γιατί η μουσική ενώνει τις ψυχές και τους ανθρώπους.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδείξει και φέτος τη μουσική που παράγει το νησί μας, αλλά και η κοινωνικοποίηση πολλών και διαφορετικών μεταξύ τους ατόμων.

Οι μπάντες που θα φιλοξενηθούν είναι οι εξής: Κρόκες, «Μιχάλης Ττερλικκάς, Κυπραία Φωνή», Χορωδία «Αρίονες Λεμεσού», Rustx, Ιδαίον Project, Dragonbreath, Uncle Philth, Ντρίνγκι Ντρανκ, Leave The Wave και Heatwave Dj.

350214679_283481307369202_1771651572727111892_n.jpg



Ο διοργανωτής του Agrino Festival, Παναγιώτης Ξάνθου, έκανε στη CΙΤΥ, έναν απολογισμό της περσινής χρονιάς και μάς αποκάλυψε τι να περιμένουμε στη φετινή διοργάνωση.

«Πέρυσι είχαμε πολύ καλή ανταπόκριση για πρώτη φορά που κάναμε το φεστιβάλ. Συμμετείχαν περίπου 500 άτομα. Υπήρχε κόσμος που ήρθε παραδοσιακά ντυμένος με τη βράκα καθώς είχαμε παραδοσιακή μουσική, ενώ την ίδια ώρα είχαμε και καινούργιες μπάντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης.

agrino3.jpg



Αυτό που θέλουν να αναδείξουν, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η κυπριακή μουσική είτε είναι παραδοσιακή είτε είναι metal, με στόχο να ενωθούν πολλές ομάδες ανθρώπων που ακούν διαφορετικά είδη μουσικής.

«Νεαρά άτομα χόρευαν με ηλικιωμένους. Μεταλλάδες χόρευαν παραδοσιακή μουσική. Αυτό ήταν ευτύχημα για εμάς, αφού καταφέραμε να ενώσουμε νέους και ηλικιωμένους, αλλά και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους είδη μουσικής», τόνισε.

Φέτος, αναμένουν περισσότερο κόσμο να έρθει μιας και τα σχόλια που έλαβαν πέρσι ήταν πάρα πολύ καλά. Ήδη, έχουν πωληθεί αρκετά εισιτήρια και αναμένεται να έρθει κόσμος από όλη την Κύπρο να μείνει στον Καλοπαναγιώτη, για να παρευρεθεί στο Agrino Festival Vol 2.

352362412_640708421263975_5702707443958469640_n.jpg


«Προσπαθούμε να δείξουμε ότι η μουσική βοηθά τον κόσμο. Τα φεστιβάλ μετά την πανδημία του κορωνοϊού αποτελούν μια ευκαιρία, για να βγει ο κόσμος έξω και να κοινωνικοποιηθεί ξανά. Η μουσική ενώνει τον κόσμο και τον θεραπεύει», λέει ο Παναγιώτης.

Σε μια εποχή άλλωστε, που η τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα πράγματα που συνηθίζαμε να κάνουμε στο παρελθόν. Να βγούμε έξω, να μιλήσουμε με κόσμο, να τον γνωρίσουμε και να μην διστάσουμε να εκφράσουμε τι νιώθουμε.

Και το Agrino Festival είναι ένα καλό βήμα να βγούμε εκεί έξω, στην κυπριακή φύση, να ακούσουμε μουσική και να ενωθούμε με τον κόσμο.

agrino4.jpg

agrino1.jpg



INFO


Πού: Οικογενειακό Εστιατόριο Ορκόντα


Εισιτήριο: 20 ευρώ + πρώτο pint μπύρας ΛΕΩΝ δωρεάν
Παιδιά 12 και κάτω είναι δωρεάν (στην είσοδο)
65+ είναι 15 ευρώ είσοδος (με ταυτότητα ή κάρτα σύνταξης στην είσοδο)


Για να προμηθευτείτε εισιτήρια, πατήστε ΕΔΩ.

Facebook Event

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ