Το «The Hunt» είναι η πρώτη κυπριακή, δικοινοτική ταινία ενάντια στην ομοφοβία

Θα προβληθεί στη Λευκωσία τον Ιούνιο.

Article featured image
Article featured image


Η πρώτη κυπριακή, LGBTQ + ταινία, που ασχολείται με την ομοφοβία και την πατριαρχία στο διχοτομημένο νησί, αλλά και είναι δικοινοτική, θα προβληθεί στη Λευκωσία τον Ιούνιο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους «The Hunt», για την οποία τόσο οι ηθοποιοί όσο και το συνεργείο που εργάστηκαν, προέρχονται και από τις δυο κοινότητες.


Είναι η πρώτη ταινία μυθοπλασίας, που έχει γίνει στο νησί που πραγματεύεται άμεσα θέματα ομοφοβίας, πατριαρχικών αξιών και ομοφυλοφιλίας.


Η διαδικασία δημιουργίας της ταινίας διήρκεσε πάνω από έξι χρόνια, λόγω πολλών εμποδίων λόγω του περιεχομένου της ταινίας.


Είναι συμπαραγωγή με την Accept LGBTI Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου (συμβουλευτική επιτροπή κινηματογράφου).


Η ταινία έχει προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και έχει διακριθεί (Ευρώπη, Αμερική, Λατινική Αμερική).


Στην ταινία έχει απονεμηθεί το 2ο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ μικρών ταινιών Κύπρου στο Ριάλτο, καθώς και το Βραβείο Δικοινοτικής Συνεργασίας του Stelios Philanthropic Foundation.



Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και συντελεστές της ταινίας.


Την προβολή οργανώνει την Τετάρτη 14 Ιουνίου η Κλαδική Καλλιτεχνών Θεάτρου ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ σε συνεργασία με τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΑΚΕΛ και θα γίνει στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 20:15.


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ