Πώς οι Κύπριοι ανιχνευτές μετάλλων έδωσαν ελπίδα σε ένα νεόνυμφο ζευγάρι

Ο Τζίμα και η Μαριάννα έχασαν κάτι πολύ πολύτιμο πριν από μερικές εβδομάδες και οι χομπίστες συσπειρώθηκαν αποφασισμένοι να τους βοηθήσουν.

Article featured image
Article featured image


Πριν από μερικές εβδομάδες, ένα νεόνυμφο ζευγάρι επισκέφθηκε το Nissi Beach, όταν ο Τζίμα, ο σύζυγος έχασε τη βέρα του κάπου στην περιοχή. Η σύζυγός του, Μαριάννα, συνάντησε τυχαία στην παραλία έναν έμπειρο χειριστή ανιχνευτή μετάλλου και ζήτησε τη βοήθειά του για να εντοπιστεί η χαμένη βέρα. Δυστυχώς ο χειριστής δεν μπόρεσε να την βρει, αλλά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανίχνευσης Μετάλλων ήρθε για να τους βοηθήσει.


Η ανακοίνωση του Συνδέσμου στο Facebook:

«Μια πραγματική ιστορία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς: Οι ανιχνευτές μετάλλων ενώνονται για να βρουν τη χαμένη βέρα!

Σε μια κοινωνία που οι ανιχνευτές μετάλλων και οι χομπίστες του είδους κουβαλούν άδικα αρνητικούς τίτλους και χαρακτηρισμούς, μια πρόσφατη ιστορία ανθρωπιάς έρχεται για να θυμίσει στην κοινωνία τη δύναμη της κοινότητας των ανιχνευτών και την καλοσύνη των ανθρώπων της.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Μαριάννα, μια νεαρή νεόνυμφη επισκέφθηκε μια πολυσύχναστη και μεγάλη παραλία της Κύπρου για μια χαλαρή μέρα διασκέδασης μαζί με τον σύζυγο της Τζίμα. Ωστόσο, η μέρα τους πήρε ξαφνικά άσχημη τροπή όταν ο σύζυγός της έχασε την πολύτιμη βέρα του, προκαλώντας και στους δύο απόγνωση και λύπη.

355124811_219965520948043_6595726208241026385_n.jpg
Φωτογραφία: FB/Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανίχνευσης Μετάλλων



Χωρίς να είναι σίγουροι για την ακριβή τοποθεσία της απώλειας, η Μαριάννα ζήτησε βοήθεια από ένα έμπειρο χειριστή, τον Νίκο, που συνάντησε τυχαία στην παραλία. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του εκείνη τη μέρα η βέρα δεν βρέθηκε.

Οι μέρες έγιναν εβδομάδες και η βέρα παρέμεινε άφαντη, μέχρι που η Μαριάννα άρχισε να απελπίζεται. Κάνοντας ένα άλμα πίστης ζήτησε από τους διαχειριστές της ομάδας Metal Detectorists Cyprus και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ανίχνευσης Μετάλλων να ενεργοποιήσουν πλέον ανοικτά τα μέλη τους, ελπίζοντας να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εθελοντές για την ανεύρεση της βέρας. Τα οργανωμένα σύνολα ανέλαβαν αμέσως δράση.

Η ανταπόκριση των χομπιστών ήταν συγκινητική! Χειριστές ανιχνευτών από διαφορετικές επαρχίες συσπειρώθηκαν, αποφασισμένοι να δώσουν χαρά στο νεόνυμφο ζευγάρι. 24 ώρες μετά από το πρώτο κάλεσμα, ο Δημήτρης, ένας αφοσιωμένος και έμπειρος χειριστής, ανακάλυψε τη χαμένη βέρα!

348628030_219965474281381_1604874227303563593_n.jpg
Φωτογραφία: FB / Παγκύπριος Σύνδεσμος Ανίχνευσης Μετάλλων



Πλημμυρισμένοι από ευγνωμοσύνη, η Μαριάννα και ο Τζίμας στέλνουν μέσω αυτής της ανάρτησης αμέτρητα ευχαριστώ σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους. Παραδέχονται ότι οι όποιες λανθασμένες απόψεις είχαν πριν από την περιπέτεια τους για το χόμπι της ανίχνευσης μετάλλων εξαφανίστηκαν μέσα από την καλοσύνη, την αλληλεγγύη και τη συμπόνια που εισέπραξαν από τους οργανωμένους χομπίστες της χώρας.

Εμείς από τη πλευρά μας, τους ευχόμαστε κάθε ευτυχία και ελπίζουμε ότι μέσω της ιστορίας τους (αλλά και πολλών άλλων που δεν δημοσιοποιούνται), η κοινή γνώμη θα αλλάξει θετικά προς τους ανιχνευτές μετάλλων. Τα οργανωμένα σύνολα της χώρας πρεσβεύουν την υπεύθυνη ανίχνευση, την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση γιατί μέσα από αυτές τις απλές πράξεις καλοσύνης βρίσκουμε το αληθινό νόημα της ζωής!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ