Πορτοκαλί η σημερινή προειδοποίηση

Ό,τι πρέπει για παραλία ο καιρός σήμερα, αντιληακό μην ξεχάσεις μόνο.

Article featured image
Article featured image


Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες. Να είσαι σε ετοιμότητα, αναφέρει το Kitaswesther.

Oι μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο (22/7) αναμένεται να φτάσουν γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και γύρω στους 41-42 σε άλλες πεδινές περιοχές μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές, γύρω στους 37-42 βαθμούς Κελσίου σε ημιορεινές περιοχές (αναλόγως υψομέτρου) και γύρω στους 29-36 σε ορεινές περιοχές (αναλόγως υψομέτρου).


Δελτίο Καιρού

Ιδιαίτερα θερμή και σχετικά ξηρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 40 έως 43 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια/βορειοδυτικά έως 5 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 41 έως 44 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Tην Κυριακή το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα
, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 42 έως 45 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Tη Δευτέρα το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη
, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 40 έως 43 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Tην Τρίτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη
, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 40 έως 43 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι εξαιρετικά υψηλός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ