Τρενάκι λούνα παρκ κόλλησε και οι επιβάτες έμειναν να κρέμονται ανάποδα για ώρες

Ο τελευταίος επιβάτης διασώθηκε περισσότερες από τρεις ώρες αφότου ακινητοποιήθηκε το τρενάκι. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Στιγμές αγωνίας για επιβάτες σε τρενάκι λούνα παρκ στο Ουισκόνσιν, όταν κόλλησε το σύστημα και έμειναν να κρέμονται ανάποδα για ώρες.

«Υπήρξε μια μηχανική βλάβη με το τρενάκι, που κόλλησε στην όρθια θέση», επεσήμανε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Brennan Cook, συμπληρώνοντας πως είχε γίνει πρόσφατα επιθεώρηση.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν έναν διασώστη να σκαρφαλώνει στο πλάι του Fireball, όπως ονομάζεται το τρενάκι, ενώ οι αναβάτες παραμένουν ανάποδα.



«Το τμήμα μας δεν έχει βιώσει ανάλογη κατάσταση με αυτήν που ζήσαμε την Κυριακή», δήλωσε η Erica Kostichka από την Πυροσβεστική, συμπληρώνοντας πως έδεσαν τους εγκλωβισμένους, για να είναι ασφαλείς.

Λόγω του ύψους, χρειάστηκε η χρήση ειδικού εξοπλισμού, ενώ κινητοποιήθηκε και όχημα με σκάλα 30 μέτρων, το οποίο ωστόσο ήταν σε περιοχή 45 λεπτά μακριά. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος πυροσβέστες από τρεις περιοχές.

Ο πρώτος αναβάτης διασώθηκε δύο ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης και ο τελευταίος περισσότερες από τρεις ώρες αφότου ακινητοποιήθηκε το τρενάκι.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε εννέα άτομα, ενώ ένας χρειάστηκε νοσηλεία.



Το περιστατικό σημειώθηκε δύο μόλις μέρες αφότου εντοπίστηκε μηχανικό πρόβλημα σε έναν ατσάλινο πυλώνα στήριξης σε τρενάκι στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Το βίντεο από το σημείο έδειχνε να αποκολλάται, μερικώς, από την υπόλοιπη κατασκευή, λόγω του βάρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ