Οι μανάτοι της Φλόριντα κάνουν όργια και οι πολίτες ανησυχούν

Οι Αρχές παροτρύνουν τους λουόμενους να δώσουν λίγη ιδιωτικότητα στα θηλαστικά.

Article featured image
Article featured image


Οι Αρχές στη Φλόριντα παροτρύνουν τους πολίτες που πηγαίνουν στη θάλασσα να δώσουν στους μανάτους λίγη ιδιωτικότητα - και να σταματήσουν να καλούν την αστυνομία όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις χαρακτηριστικές εικόνες ζευγαρώματός τους.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Pinellas δημοσίευσε ένα βίντεο με μια ομάδα θαλάσσιων πλασμάτων που συγκεντρώθηκαν κοντά στην ακτή το περασμένο Σάββατο.

«Αν το δείτε αυτό, όχι δεν το είδατε», αστειεύτηκε το γραφείο στη λεζάντα.



«Λαμβάνουμε κλήσεις συνεχώς από πολίτες όταν το βλέπουν αυτό, πιστεύοντας ότι οι μανάτοι βρίσκονται σε κίνδυνο. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είναι πάρα πολύ καλά», συνεχίζει η ανάρτηση.

Τα νερά γύρω από τη Φλόριντα φιλοξενούν χιλιάδες μανάτους, μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά που ζουν στην περιοχή για εκατομμύρια χρόνια.



Τους καλοκαιρινούς μήνες, οι «θαλάσσιες αγελάδες» σχηματίζουν «κοπάδια ζευγαρώματος», συχνά σε ρηχά νερά κοντά στην ακτή, σύμφωνα με την Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα.

«Είναι ενδιαφέρουσα η παρακολούθηση των κοπαδιών ζευγαρώματος των μανάτων, καθώς αρκετά αρσενικά κυνηγούν ένα θηλυκό μέχρι να είναι έτοιμη να ζευγαρώσει», λέει η επιτροπή στον ιστότοπό της. «Για την ασφάλειά σας, παρακολουθήστε αυτά τα κοπάδια που ζευγαρώνουν από απόσταση καθώς τα ζώα επικεντρώνονται στο ζευγάρωμα».



Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Pinellas διαβεβαίωσε τους κατοίκους στην ανάρτησή του στο Facebook ότι οι μανάτοι που φαίνονται σε αυτά τα ασυνήθιστα κοπάδια είναι «εντάξει».

«Γι’ αυτό, αν το δείτε, δεν χρειάζεται να τηλεφωνήσετε», έγραψαν.

Το γραφείο του σερίφη υπενθύμισε επίσης στους κατοίκους της Φλόριντα ότι το να αγγίζεις ή να ενοχλείς τους μανάτους είναι παράνομο και επικίνδυνο. Το είδος προστατεύεται βάσει του νόμου περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών του 1972, του νόμου περί απειλούμενων ειδών του 1973 και του νόμου περί καταφυγίων για τους μανάτους της Φλόριντα του 1978. Η παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας μπορεί να επιφέρει πρόστιμα έως και 100.000 $ ή φυλάκιση έως και ένα έτος, σύμφωνα στην Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα.

Οι μανάτοι αναπαράγονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά είναι πιο δραστήριοι το καλοκαίρι, λέει η επιτροπή. Οι μητέρες θα κυοφορήσουν τα μικρά τους για 13 μήνες και το μωρό συνήθως μένει με τη μητέρα του έως και δύο χρόνια.



Πηγή: cnn

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ