Το προφίλ της Βρετανίδας νοσηλεύτριας που σκότωσε 7 βρέφη

Καταδικάστηκε η Λούσι Λέτμπι, η οποία κρίνεται ως η χειρότερη serial killer παιδιών στην πρόσφατη ιστορία της Βρετανίας.

Article featured image
Article featured image

Η Λούσι Λέτμπι, η νοσοκόμα που καταδικάστηκε για τις δολοφονίες επτά μωρών και τις απόπειρες να σκοτώσει άλλα έξι, κρίνεται ως η πλέον διαβόητη serial killer παιδιών στην πρόσφατη ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τη Λούσι Λέτμπι για τα εγκλήματά της, ύστερα από μία εκτεταμένη έρευνα ετών, υπό την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Κολιμπρί». Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018 στο σπίτι της. Ήταν 28 ετών.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στους αυξανόμενους θανάτους στη μονάδων νεογνών του νοσοκομείου Countess of Chester και λίγο μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας, η είδηση είχε γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι την τελική καταδίκη της, είχε συλληφθεί συνολικά τρεις φορές και στα 33 της πλέον καταδικάστηκε για τα αποτρόπαια εγκλήματά της, τα οποία τα είχε ομολογήσει σε χειρόγραφες σημειώσεις.

«Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω. Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος. Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα» έγραφε σημείωμά της.

Έως και την τελευταία στιγμή, η Λούσι Λέτμπι αρνούνταν την ενοχή της για τις 22 κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν. Κρίθηκε αθώα για δύο εξ αυτές, ενώ οι ένορκοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν ετυμηγορία για άλλες έξι περιπτώσεις απόπειρας δολοφονίας, οι τέσσερις εκ των οποίων αφορούν μωρά.

Οι ένορκοι, επτά γυναίκες και τέσσερις άνδρες, συσκέφθηκαν για περισσότερες από 110 ώρες, αφού άκουσαν εννέα μήνες συγκλονιστικών στοιχείων.


Λούσι Λέτμπι: Το προφίλ της serial killer

Η Λούσι Λέτμπι γεννήθηκε το 1990 και από μικρή είχε εκφράσει την επιθυμία της να δουλέψει με παιδιά. «Πάντα ήθελα να εργάζομαι με παιδιά» είπε, η ίδια, στους ενόρκους.

Ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που φοίτησε στο Πανεπιστήμιο και κατά τη διάρκεια των σπουδών της, στο Τσέστερ, εργαζόταν σε διάφορα πόστα. Όλα είχαν να κάνουν με παιδιά.

Πήρε το πτυχίο της τον Σεπτέμβριο του 2011 και έπιασε την πρώτη της δουλειά σε νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2012, ενώ από το 2015 εργαζόταν σε μονάδα ΜΕΘ μωρών.

Όπως είπε στο δικαστήριο, εκείνο το διάστημα εργαζόταν «κυρίως» για τη φροντίδα των πιο άρρωστων παιδιών και εκτίμησε πως είχε αναλάβει τη νοσηλεία περισσοτέρων από 100 παιδιών μεταξύ 2015 και 2016.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ενημερώθηκε πως γίνεται έρευνα σε βάρος της για τον θάνατο παιδιών. Νωρίτερα εκείνη τη χρονιά, την είχαν βάλει σε πόστο γραφείου κρίνοντας πως αποτελεί ρίσκο η ασχολία της με ασθενείς.

Δέχθηκε την αλλαγή, με την ελπίδα ότι θα αποδείξει πως ανήκει δίπλα στα μωρά, μία δουλειά που τόσο αγαπούσε - όπως έλεγε.

Όμως, έξι χρόνια αργότερα βρέθηκε να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την εισαγγελία να τη χαρακτηρίζει «υπολογίστρια και ύπουλη» καιροσκόπο, που «χειραγωγούσε» τους συναδέλφους της για να καλύψει τις «δολοφονικές επιθέσεις» της.

Η νομική της υποστήριξη ισχυρίστηκε πως οι θάνατοι των μωρών ήταν αποτέλεσμα «πολλών αστοχιών στη φροντίδα» και επιχείρησε να την παρουσιάσει ως θύμα «ενός συστήματος που ήθελε να επιρρίψει ευθύνες για την αποτυχία του».

Οι ένορκοι είχαν τη δυνατότητα να δουν στοιχεία από το προφίλ της στο WhatsApp και social media, το απόρρητο των οποίων ήρθη.

«Είχα πολύ ενεργή προσωπική ζωή» είπε η ίδια η Λούσι Λέτμπι, που μάλιστα ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε να παρουσιάζονται φωτογραφίες από στιγμές της.


Πηγή: LiFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ