«Δεν έχουν τίποτα το δαιμονισμένο» οι νέες ταυτότητες διευκρινίζει η ελληνική κυβέρνηση

Ούτε εξωγήινο, ούτε αντιχριστιανικό.

Article featured image
Article featured image


«Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν»
: αυτό το σχόλιο έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στις ουρές που έχουν σχηματιστεί για την ανανέωση των παλιών, υπό τον φόβο των τσιπ.

Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί μεγάλες ουρές για την ανανέωση των παλιών ταυτοτήτων. Παρότι πηγές αναφέρουν πως οφείλεται στην υποστελέχωση, λόγω καλοκαιρινών διακοπών, γίνεται γνωστό πως μερίδα πολιτών δεν θέλει να βγάλει νέα ταυτότητα καθώς πιστεύει ότι θα παρακολουθείται από το τσιπάκι που καταγγέλλεται ότι θα έχουν.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, κόσμος συγκεντρώθηκε ακόμα και από τις 05:00 για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Ο κ. Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως οι όποιες ευαισθησίες είναι σεβαστές, αλλά ξεκαθάρισε πως οι νέες ταυτότητες δεν έχουν σχέση με αυτές τις θεωρίες.

«Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου» είπε.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν το μυαλό ατόμων πρέπει να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός, που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακινδύνευση, με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο», είπε.

Ερωτώμενος για το από πότε θα χορηγούνται οι νέες ταυτότητες, εκτίμησε πως θα μπορεί να γίνεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με το εάν θα ισχύσουν οι παλιές από τότε και ύστερα, εξήγησε πως θα πρέπει να εξεταστεί η νομοθεσία που υπάρχει, σε συνδυασμό με τις νέες απαιτήσεις.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ