Συνεχίζουν οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες, το ίδιο και οι προβλέψεις για βροχές όμως

Πού θα είναι συννεφιασμένη (και βροχερή) η σημερινή Κυριακή.

Article featured image
Article featured image


Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μας.

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικά όπου θα παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι/απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένονται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ το απόγευμα ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά και βόρεια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Απόψε
, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο στο δυτικό 1/2 του νησιού θα παρατηρούνται χαμηλές και μέσες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στο δυτικό 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Δευτέρα
, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/2 του νησιού όπου θα παρατηρούνται χαμηλές και μέσες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στο δυτικό 1/3 του νησιού, με την πιθανότητα λίγων μεμονωμένων πρόσκαιρων βροχών. Το μεσημέρι/απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα στο ανατολικό 1/3 του νησιού και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά και βόρεια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και παροδικά έως τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ,
ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο στο δυτικό 1/2 του νησιού θα παρατηρούνται λίγες τοπικές χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη
, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Το μεσημέρι/απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά και θα ανέλθει γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη το βράδυ
, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ακραία υψηλός την Κυριακή και την Δευτέρα ενώ από την Τρίτη ο κίνδυνος μειώνεται αλλά παραμένει πολύ υψηλός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ