Έρχονται 118 νέα emoji το 2024

Δείτε τη λίστα με τις καινούργιες προτάσεις.

Article featured image
Article featured image


Το Unicode Consortium έδωσε και επίσημα το «ΟΚ» για την έκδοση 15.1 των Emoji. Έτσι, σύντομα νέα σχέδια αναμένεται να προστεθούν στα Android και iOS smartphones. Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από μια ανάρτηση στο Emojipedia φαίνεται πως πάνω από 100 νέα emojis πρόκειται να έρθουν στις ψηφιακές πλατφόρμες, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην επόμενη χρονιά.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός πρότεινε αυτή τη φορά 118 συνολικά νέα emoji. Συγκριτικά, την προηγούμενη χρονιά είχαν προταθεί για ένταξη 31 emojis, ενώ το 2021 είχαν γίνει 112 προτάσεις.

Περνώντας, όμως, στα νέα σχέδια αυτά καθ’ αυτά, έχουμε 6 εξ ολοκλήρου νέα emoji. Ένα κεφάλι που κουνιέται οριζόντια και ένα που κουνιέται κάθετα, συμβολίζοντας τη διαφωνία και τη συμφωνία αντίστοιχα. Όσον αφορά τα φαγώσιμα, η λίστα έχει εμπλουτιστεί με το lime και ένα καφέ μανιτάρι. Συνεχίζοντας, η λίστα των αντικειμένων θα αποκτήσει μια σπασμένη αλυσίδα, ενώ τέλος, ένα emoji που αναμένεται να γίνει αρκετά δημοφιλές είναι ο Φοίνικας, το ιερό ζώο του Βισνού, στην Ινδουιστική θρησκεία.



Στη λίστα με τα καινούργια emojis θα προστεθούν επίσης νέες παραλλαγές οικογενειών (ουδέτερες προς το φύλο), καθώς και emojis ανθρώπων που κινούνται προς τη δεξιά ή την αριστερή κατεύθυνση.

Ο λόγος που τα emoji φτάνουν τα 118 σε αριθμό, όπως αναφέρεται στη σχετική δημοσίευση, είναι επειδή στα νέα emojis με τους ανθρώπους θα υπάρχει η επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα στις γνωστές παραλλαγές που αφορούν το χρώμα και το φύλο τους.

Φυσικά, από την έγκριση από την αρμόδιο οργανισμό μέχρι την ενσωμάτωση στα διάφορα λειτουργικά συστήματα και προγράμματα θα χρειαστεί κάποιος χρόνος, με το 2024 να είναι η πιο λογική εικασία.




Με πληροφορίες από emojipedia, unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ