Μέσα στη βαθύτερη υπόγεια σουίτα στον κόσμο, 150 μέτρα κάτω από τη Γη

Αυστηρά ακατάλληλη για κλειστοφοβικούς.

Article featured image
Article featured image


Έχεις κουραστεί με την καθημερινότητα και ψάχνεις έναν τρόπο να ξεφύγεις από όλα και να πας σε ένα πραγματικά μοναδικό μέρος; Τότε απλά πρέπει να ψάξεις για το Sala Silvermine Hotel στο Västmanland της Σουηδίας, όπου βρίσκεται η βαθύτερη υπόγεια σουίτα στον κόσμο.



Η σουίτα, η οποία μεταφέρει τους επισκέπτες της περίπου 150 μέτρα κάτω από το έδαφος, δίνει την ευκαιρία σε όποιον την κλείσει να απολαύσει ένα ιδιωτικό καταφύγιο σε ένα ιστορικό ορυχείο αργύρου που κατασκευάστηκε εκατοντάδες χρόνια πριν.



Αν και το συγκεκριμένο κατάλυμα δεν θα φαίνεται να είναι και το πιο ευάερο και ευήλιο, η σουίτα -σχεδιασμένη για δύο άτομα- είναι διακοσμημένη με ασημένια έπιπλα και διαθέτει άφθονο φως από κεριά, για να δημιουργήσει ένα απόλυτα ρομαντικό σκηνικό.



Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τη δική τους ιδιωτική ξενάγηση στο ορυχείο και να περιπλανηθούν μέσα από υπόγειες λίμνες, ελικοειδείς στοές και διαδρόμους. Για περισσότερα από 400 χρόνια, το ορυχείο ήταν ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς αργύρου της Σουηδίας, ενώ φτάνει σε βάθος πάνω από 305 μέτρα.



Όσο για την τιμή του δωματίου, όποιος θελήσει να κλείσει την υπόγεια σουίτα θα πρέπει να πληρώσει περίπου 500 ευρώ τη βραδιά.



Με πληροφορίες από gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ