Η Άριελ είχε έξι πόδια και δύο αιδοία και βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε ένα πάρκινγκ

Ο 11 εβδομάδων σκύλος χειρουργήθηκε και τώρα ψάχνει μόνιμο σπίτι.

Article featured image
Article featured image


Η Άριελ, ένας σκύλος με έξι πόδια που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσει τα επιπλέον άκρα της.

Ο 11 εβδομάδων σκύλος έγινε πρωτοσέλιδο αφού εγκαταλείφθηκε έξω από ένα υποκατάστημα της B&M στο Pembrokeshire τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν περίπου 15.000 λίρες σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να κάνει μια εγχείρηση που της άλλαξε τη ζωή.

Οι χειρουργοί κατάφεραν να σώσουν και τα τέσσερα «φυσιολογικά» άκρα της.
Ο Mikey Lawlor είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του Greenacres Rescue κοντά στο Haverfordwest, το οποίο ανέλαβε την Αριελ αφού εντοπίστηκε μόνη, αδύνατη και σε κρίσιμη κατάσταση.Ο κτηνίατρος που αξιολόγησε αρχικά την Άριελ σημείωσε ότι, εκτός από τα δύο πλεονάζοντα πίσω πόδια της, είχε και έναν επιπλέον αιδοίο. Αργότερα, μία αξονική τομογραφία αποκάλυψε ότι έχει μόνο ένα νεφρό, γεγονός που αύξησε την πολυπλοκότητα της ιατρικής θεραπείας που απαιτείται.

«Και, επειδή είχε δύο αρθρώσεις ισχίου στη μία πλευρά, η λεκάνη της Άριελ δεν σχηματίστηκε ποτέ σωστά. Ως αποτέλεσμα, το πίσω δεξί της πόδι δεν είχε ουσιαστικά μυϊκό τόνο, οπότε υπήρχε πιθανότητα να έπρεπε να αφαιρεθεί και αυτό. Ευτυχώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα», πρόσθεσε.

Η Άριελ πήρε το όνομά της από τον χαρακτήρα της Μικρής Γοργόνας της Disney, επειδή τα εν μέρει ενωμένα επιπλέον πίσω πόδια της έμοιαζαν με ουρά γοργόνας. Χειρουργήθηκε στο Langford Vets Small Animal Referral Hospital στο Σόμερσετ την Πέμπτη.«Υπήρχαν δύο διαδικασίες που διήρκεσαν περίπου δύο ώρες, αλλά και οι δύο πήγαν καλά», είπε ο κ. Lawlor. «Την επόμενη μέρα σηκώθηκε, περπατούσε, έτρωγε και έπινε. Τώρα πρέπει απλώς να προσέξουμε να μην πάθει κάποια λοίμωξη αλλά είναι πραγματικά στα καλύτερα χέρια».

Ο κ. Lawlor είπε ότι ελπίζει η Άριελ θα πάρει εξιτήριο αυτό το Σαββατοκύριακο για να επιστρέψει στην ανάδοχη οικογένειά της στη δυτική Ουαλία. «Στη συνέχεια, μετά από αρκετές εβδομάδες φυσιοθεραπείας και ανάρρωσης, θα δούμε πώς θα της βρούμε ένα μόνιμο σπίτι», πρόσθεσε.

«Η ανταπόκριση που είχαμε στην ιστορία της Άριελ μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων των κλήσεων και των emails από τη Νέα Υόρκη και την Αυστραλία, ήταν απίστευτη, οπότε δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα βρεθεί κηδεμόνας», πρόθεσε.Η διευθύντρια του νοσοκομείου του Langford Vets, Vicki Black, πρόσθεσε πως «Η Άριελ ήταν ένας περίπλοκος μικρός σκύλος, η φροντίδα του οποίου απαιτούσε στενή συνεργασία με διάφορες ομάδες ειδικών μας, συμπεριλαμβανομένων ορθοπεδικών, χειρουργών, αναισθησιολόγων και ακτινολόγων. Ως μέρος του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ είμαστε ένα κέντρο αφοσιωμένο στη διαρκή μάθηση και είμαστε περήφανοι που καινοτομούμε και αντιμετωπίζουμε κατοικίδια όπως η Άριελ. Είμαστε χαρούμενοι που ένα τόσο υπέροχο ζώο έχει αναρρώσει καλά από την επέμβαση».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ