Γονείς πήγαν τον 5χρονο καρκινοπαθή γιο τους στον Γάγγη για να θεραπευτεί και τελικά πνίγηκε

Βίντεο δείχνει τη θεία να φωνάζει ότι το παιδί θα επιστρέψει στη ζωή, καθώς εκείνο βρίσκεται νεκρό στα πόδια της.

Article featured image
Article featured image


Τραγωδία σημειώθηκε στην Ινδία όταν ένα πεντάχρονο αγόρι που είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο πνίγηκε καθώς η οικογένειά του προσπαθούσε να το θεραπεύσει με νερό από τον ποταμό Γάγγη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε αφού οι γονείς του το βύθισαν στον ποταμό που διασχίζει τη βόρεια Ινδία σε μια προσπάθεια να το θεραπεύσουν.

Η οικογένεια φέρεται να είχε ταξιδέψει από το σπίτι της στο Δελχί στο Haridwar την Τρίτη για να πραγματοποιήσει την τελετή και να προσευχηθεί για το παιδί της.Οι γιατροί είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια να το σώσουν

Ο οδηγός ταξί δήλωσε ότι το παιδί συνοδευόταν από τους γονείς του και μια γυναίκα συγγενή που αναγνωρίστηκε ως θεία του από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο οδηγός είπε ότι το αγόρι φαινόταν «εξαιρετικά άρρωστο» και ότι οι γιατροί στην πρωτεύουσα είχαν εγκαταλείψει την προσπάθεια να το σώσουν, οδηγώντας την οικογένεια να στραφεί στην αναζήτηση ενός θαύματος.


Προσπάθησαν οι παρευρισκόμενοι να το σώσουν

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξε τους γονείς να ψέλνουν προσευχές καθώς η φερόμενη ως θεία του τον κρατούσε κάτω από το νερό. Οι παρευρισκόμενοι φέρονται να είπαν στην οικογένεια να σταματήσει καθώς συνέχιζαν να κρατούν το αγόρι κάτω από το νερό, που θεωρείται ιερό για τους Ινδουιστές.

Κάποιοι επενέβησαν όταν η οικογένεια αρνήθηκε, ενώ το βίντεο δείχνει τη θεία να προσπαθεί να επιτεθεί στον κόσμο που προσπαθούσε να βγάλει το παιδί από το νερό.

Ο 5χρονος ανασύρθηκε από το νερό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν επισήμως ότι πέθανε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Σε ένα άλλο απόσπασμα του βίντεο, φαίνεται η θεία να φωνάζει ότι το παιδί θα επιστρέψει στη ζωή, καθώς ο 5χρονος βρίσκεται νεκρός στα πόδια της. Όλα τα μέλη της οικογένειας τέθηκαν υπό κράτηση για ανάκριση, σύμφωνα με την αστυνομία.

paidi-karkinos-gaggis-kentriki_city.png
Η ιστορία του ποταμού Γάγγη

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Haridwar, Swantantra Kumar, δήλωσε: «Φαίνεται ότι έφεραν το αγόρι εδώ επειδή πίστευαν ότι το Ganga snan [καθαρισμός] θα το θεραπεύσει».

Ο ποταμός Γάγγης, με κεντρικό ρόλο στην ιδρυτική ιστορία της Ινδίας, έχει διαρκή θρησκευτική και πολιτιστική σημασία για τους Ινδουιστές.

Οι πιστοί κάνουν μπάνιο στον ποταμό και θεωρούν ότι είναι η ενσάρκωση όλων των ιερών υδάτων στη θρησκευτική μυθολογία.

Ο ποταμός πιστεύεται ότι έχει πνευματικές ιδιότητες, ικανός να ξεπλένει τις αμαρτίες και να απορροφά τις ακαθαρσίες.

Ο θάνατος στις όχθες του ποταμού, ή η αποτέφρωση σε κοντινή απόσταση, λέγεται επίσης ότι εξασφαλίζει άμεση σωτηρία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενδεχομένως χιλιάδες πτώματα εντοπίστηκαν στον ποταμό, καθώς οι οικογένειες επέστρεψαν στο έθιμο της βύθισης των νεκρών στα ιερά νερά του Γάγγη.

Άλλοι άφησαν τα πτώματα των μελών της οικογένειας στις αμμώδεις όχθες του ποταμού.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ