Η makeup artist που μεταμόρφωσε μοντέλα σε πορσελάνινες κούκλες

Μια μαγευτική οπτασία από την επίδειξη μόδας του Maison Margiela.

Article featured image
Article featured image

Η έκθεση Artisanal Spring 2024 του οίκου Maison Margiela, η οποία έκλεισε την εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής του Παρισιού φέτος, προσέφερε μια αφηρημένη και μελοδραματική εικόνα στον κόσμο του μακιγιάζ. Τα μοντέλα έχασαν προσωρινά τα φυσικά τους χαρακτηριστικά και αναμορφώθηκαν ώστε να είναι ολόιδιες με πορσελάνινες κούκλες απευθείας μέσα από τα οράματα τόσο του John Galliano όσο και της Pat McGrath.

Η McGrath, η «βασίλισσα του μακιγιάζ», συνεργάστηκε με τον θρυλικό σχεδιαστή του οίκου, εστιάζοντας στη «σωματική έκφραση των συναισθημάτων», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.



Τα φρύδια σε σχήμα τόξου ήταν περασμένα με μολύβι. Τα «ψεύτικα» χείλη σε σχήμα καρδιάς ήταν ζωγραφισμένα στο κέντρο του στόματος. Οι έντονες σκιές στα βλέφαρα φτάνουν μέχρι και τα ψηλά σημεία του φρυδιού και οι κυκλικές πινελιές κίτρινου ρουζ στα μάγουλα έκαναν εμφανή την αντίθεση με τα ρούχα σιφόν που εξέθεταν το γυμνό σώμα. Το πρόσωπο του κάθε μοντέλου αντανακλούσε το λευκό φως των προβολέων ακριβώς όπως και η πορσελάνη.

Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι το γεγονός πως η όμορφη λάμψη δεν επιτεύχθηκε με κάποιου είδους foundation στο πρόσωπο. Ακόμη δεν είναι σίγουρο ποιο προϊόν χρησιμοποιήθηκε και με ποια τεχνική, αλλά πολλοί εικάζονται ότι είχε τη σύσταση του λάτεξ.

Πλάνα δείχνουν μοντέλα να ξεφλουδίζουν ένα στρώμα «φιλμ» από τα πρόσωπά τους μετά την επίδειξη μόδας. Αυτό οδήγησε όσους ενθουσιάστηκαν με το μακιγιάζ να υποπτευθούν ότι η καλλιτέχνης ψέκασε το μυστηριώδες υγρό πάνω στο δέρμα.

Η νέα συνεργασία John Galliano και Pat McGrath ταξίδεψε πίσω τους λάτρεις της μόδας στα τέλη της δεκαετίας του '90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 -όπως εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- όταν οι δύο καλλιτέχνες συνεργάζονται για τον οίκο μόδας Dior.



Το μακιγιάζ έχει γίνει viral στη πλατφόρμα TikTok, όπου πολλοί προσπαθούν να το αναδημιουργήσουν. Άλλοι δηλώνουν συγκινημένοι από τις όμορφες εικόνες.

Η McGrath απέδειξε ήδη πως μπορούμε να περιμένουμε μόνο φαντασμαγορικά μακιγιάζ από αυτή, αφού η ίδια τοποθέτησε με το χέρι μικροσκοπικούς κόκκινους κρυστάλλους Swarovski σε όλο το πάνω μέρος του σώματος της Doja Cat για το την viral επίδειξη του Schiaparelli το 2023.

doja-cat_city.png




Με πληροφορίες από Independent και Glamour

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ