Δύο πολιτικά πρόσωπα συνελήφθησαν στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου

Προσπάθησαν να τοποθετήσουν πανό στην παρέλαση- Η αντίδραση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Article featured image
Article featured image

Δύο πρόσωπα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτική παρέλασης για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, τα δύο άτομα προσπάθησαν να τοποθετήσουν πανό με πολιτικό περιεχόμενο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Το πανό έγραφε «Κυπριακή Δημοκρατία η μόνη λύση» και ήταν γραμμένο στα ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα Αστυνομικοί οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι απαγορεύεται η τοποθέτηση πανό. Στη συνέχεια τους απομάκρυναν από το σημείο της παρέλασης, ενώ ακολούθησε η σύλληψη τους.

Πρόκειται για τους Οζ Καραχάν, υποψήφιο Ευρωβουλευτή και τον Γιώργο Ττάτη, υποψήφιο κοινοτάρχη στις τελευταίες εκλογές.

Για «κακή αρχή» για τον νέο Αρχηγό της Αστυνομίας, κάνει λόγο το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αναφορικά με το περιστατικό.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι βρίσκονται έξω από το ΤΑΕ Λευκωσίας και περιμένουν να τους επιτρέψει η Αστυνομία «να εξασκήσουμε το δικαίωμα μας να δούμε τους ανθρώπους μας που κρατούνται». «Ούτε αυτό το δικαίωμα δεν γίνεται σεβαστό», επισήμανε.

«Η Αστυνομία επενέβηκε για να τους πιάσει το πανό και να τους απομακρύνει και φαίνεται ότι έγινε κάποιας μορφής διαπληκτισμός», πρόσθεσε ο κ. Περδίκης. «Χρεώνω την Αστυνομία με υπερβολική αυστηρότητα, για ένα θέμα για το οποίο δεν έπρεπε να είναι αυστηρή και επιθετική. Και εξακολουθεί να είναι επιθετική».

«Είναι πολιτικά πρόσωπα. Δεν συμπεριφέρεσαι έτσι στα άτομα που έχουν κάποια παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας», σημείωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Όσον αφορά τις κατηγορίες, είπε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, αλλά ακούγεται ότι πρόκειται για εξύβριση και αντίσταση στην Αρχή.

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων γίνεται λόγος για «κακή αρχή για τον νέο αρχηγό της Αστυνομίας».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «η αστυνομία του κ. Χριστοδουλίδη όχι μόνο συνέλαβε τα δύο πρόσωπα, αλλά τα μετέφερε στο ΤΑΕ Λευκωσίας με χειροπέδες, όπου ανακρίθηκαν ως κοινοί εγκληματίες», ενώ προστίθεται ότι η αστυνομία έχει προσάψει στα δύο πρόσωπα «απίθανες καταγγελίες».

Χαρακτήρισαν επίσης τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση ο νέος αρχηγός Αστυνομίας ως «κακό οιωνό για τη θητεία του».




ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ