Μοναχή αγνόησε την 8η εντολή και έκλεψε κοσμήματα από εκκλησίες

Το συμβάν είναι αληθινό, αλλά δεν έγινε στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Την 8η εντολή «Ου κλέψεις» αγνόησε μια 45χρονη καθολική μοναχή, η οποία υπηρετούσε στην Επισκοπή της Ιρπίνιας, που βρίσκεται στην επαρχία Αβελλίνο της νότιας Ιταλίας.

Η αδελφή Μπερναντέτ με καταγωγή από την Ινδονησία έκλεψε από τρεις εκκλησίες της περιοχής της κοσμήματα και θρησκευτικά κειμήλια, τα οποία στη συνέχεια πούλησε και εισέπραξε το ποσό των 80.000 ευρώ, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η μοναχή, που είχε ελεύθερη πρόσβαση στις εκκλησίες δικαιοδοσίας της επισκοπής «Αριάνου Ιρπίνου-Λακεδονίας», έκρυβε τα κλοπιμαία, είτε στο διαμέρισμα που διέμενε εντός της επισκοπής, είτε στην κατοικία της, στην μικρή πόλη Σαν Τσεζάρεο κοντά στη Ρώμη. Μάλιστα, ένα μέρος των κοσμημάτων που είχε αφαιρέσει από τις εκκλησίες εντοπίστηκαν μέσα στο καλάθι των απλύτων ρούχων της.

Μετά την πώληση των κλοπιμαίων, η μοναχή μετέφερε τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό του εξωτερικού που είχε ανοίξει στο όνομά της. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από καταγγελία στις Αρχές του τοπικού επισκόπου Σέρτζιο Μελίλο, ο οποίος ανέφερε κλοπές από τρεις εκκλησίες της επισκοπής του.

Κατά την διάρκεια των ερευνών η αστυνομία κατάσχεσε μια ράβδο χρυσού, που βρέθηκε στην κατοχή τοπικού εμπόρου. Η ράβδος προήλθε από την τήξη των χρυσών αφιερωμάτων των πιστών στις εκκλησίες, όπου είχε πρόσβαση η καθολική μοναχή.

Πριν μερικές ημέρες εκδόθηκε ένταλμα κράτησης κατά της 45χρονης μοναχής, η οποία ομολόγησε τις κλοπές. Η μοναχή Μπερναντέτ έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Η αποκάλυψη της υπόθεσης έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία καθώς η αδελφή Μπερναντέτ ήταν γνωστή για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες της στο θρησκευτικό έργο της επισκοπής. Μάλιστα, η ίδια είχε και την διαχείριση της κατοικίας του επισκόπου.

«Κατανοώ την αμηχανία και την ευθύνη που προκαλεί αυτή η οδυνηρή υπόθεση αλλά μεμονωμένες παραβάσεις δεν μπορούν να αμαυρώσουν την εικόνα και την αποστολή της Εκκλησίας», έγραψε σε ανοιχτή επιστολή προς τους ιερείς και την κοινότητα των πιστών ο επίσκοπος Σέρτζιο Μελίλο.

Στην επιστολή του ο επίσκοπος τόνισε τον επαγγελματισμό με τον οποίο διεξήχθησαν οι έρευνες για την υπόθεση και ανέφερε πως λαμβάνοντας υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα επιβάλει κυρώσεις σε όσους αποδειχθεί πως διέπραξαν τα αδικήματα.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ