«Σώθηκε ένα βρέφος. Του έφτιαξα γαλατάκι. Ήπιε και χαμογέλασε. Αυτό ήταν το ευχαριστώ του» [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα λόγια της μοναδικής παιδιάτρου στο νοσοκομείο της Κω, μετά το χθεσινό ναυάγιο μεταναστών με θύματα (μέχρι στιγμής) δύο γυναίκες και δύο αγοράκια, είναι ακόμα μια υπενθύμιση του δράματος των προσφύγων.

Article featured image
Article featured image

Σοκ έχει προκαλέσει ένα ακόμα ναυάγιο μεταναστών, αυτή τη φορά στην Κω με τέσσερα τουλάχιστον άτομα να χάνουν τη ζωή τους, εκ των οποίων δύο αγοράκια ηλικίας 3 και 5 ετών. «Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου», τόνισε η παιδίατρος, που έσπευσε να βοηθήσει.

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Βήμα της Κω», με τα μάτια βουρκωμένα, τόνισε: «Πολύ δυσάρεστα τα πράγματα. Πρέπει να είμαστε εδώ να βοηθήσουμε».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δύο νεκρά μωρά. Τα βλέπω ακόμα μπροστά μου. Σώθηκε ένα βρέφος».

Περιγράφοντας πώς ήταν το παιδί, τόνισε: «Είδα μαύρο το σώμα του. Έτρεξα πάνω στην κλινική, βρήκα μικρά ρουχαλάκια, μια πάνα, το τυλίξαμε. Έφτιαξα πάνω γαλατάκι. Το κατέβασα. Ήπιε και χαμογέλασε. Αυτό ήταν το ευχαριστώ του».

«Αυτός είναι ο πόλεμος», είπε, πριν διακόψει τις δηλώσεις της για να πάει και πάλι να βοηθήσει.

μοροκοσ.png



Υπογραμμίζεται πως στη βάρκα, σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, επέβαιναν περίπου 30 άτομα. Έως αυτήν τη στιγμή από τη θαλάσσια περιοχή έχουν διασωθεί 27 άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ