Οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ μιλούν για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο [ΒΙΝΤΕΟ]

Τι λένε για τα (πολλά) χρήματα που βρέθηκαν, τα σεξουαλικά βοηθήματα, τον ξυλοδαρμό γυναίκας, τη χρήση ναρκωτικών και για άλλα που ακούστηκαν τους τελευταίους επτά μήνες.

Article featured image
Article featured image

Σχεδόν επτά μήνες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, οι εν αργία μοναχοί παραχώρησαν την πρώτη τους συνέντευξη στο podcast των Αλέξανδρου Ταραμουντά και Ορέστη Κρητικού.

Οι πέντε μοναχοί μίλησαν για όλα όσα κατηγορούνται, μεταξύ αυτών για το περιβόητο χρηματοκιβώτιο, τις δήθεν εικόνες που δακρύζουν, τον ξυλοδαρμό γυναίκας, τις αναφορές για χρήση ουσιών, τις ερωτικές περιπτύξεις, αλλά και για τον εντοπισμό ερωτικών βοηθημάτων εντός της Μονής.


Το μεγάλο χρηματικό ποσό στο χρηματοκιβώτιο

Όσον αφορά στο μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιο της Μονής οι εν αργία μοναχοί είπαν πως πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν στους ίδιους για άλλο σκοπό. «Όλο αυτό ξεκίνησε με πρωτοβουλία του πατρός Νεκτάριου, ο οποίος θέλησε να κτίσει ένα Πολυδύναμο Κέντρο πριν ακόμη πάμε στη Μονή. Αποφάσισαν τρεις οικογένειες να συνεισφέρουν οικονομικά για να κτιστεί. Υπάρχουν όλες οι αποδείξεις τόσο από τις οικογένειες όσο και από τον πατέρα Νεκτάριο. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν για συγκεκριμένο σκοπό», εξήγησαν.


Ο ξυλοδαρμός

Σχετικά με το βίντεο που δημοσιεύθηκε από τη εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, το οποίο δείχνει τον ξυλοδαρμό γυναίκας με το ζωνάρι στο εσωτερικό της Μονής, ο μοναχός Πορφύριος ισχυρίστηκε πως δεν υπήρξε ξυλοδαρμός. «Η γυναίκα τούτη είναι μέλος της οικογένειάς μας. Δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε χρηματίστηκε. Υπήρξε κάποια ένταση η οποία δεν κατέληξε σε ξυλοδαρμό», είπε, μεταξύ άλλων.


Ναρκωτικά και σεξουαλικά βοηθήματα

Σε σχέση με όσα ακούστηκαν σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών εντός της Μονής και τις αναφορές ότι εντοπίστηκαν σεξουαλικά βοηθήματα όπως μαστίγια, χειροπέδες και προφυλακτικά ο εν αργία αρχιμανδρίτης Νεκτάριος απάντησε: «για όνομα του Θεού γιε μου. Φαινόμαστε να είμαστε χρήστες ουσιών; Είμαστε Χριστομανείς».

Είπε επίσης πως ο καθένας βγάζει τη γλώσσα του περίπατο και λαλεί ότι του κατεβεί. «Βρέθηκε κάτι στην παρουσία μας; Μπήκαν διάφοροι, αλλάξαν κλειδαριές, πρόσθεσαν και αφαίρεσαν πράματα. Τα έβαλαν για να μας ενοχοποιήσουν. Αρνούμαστε κατηγορηματικά. Εν μοναστήρι που είμαστε. Εκτός που χάπια των γιατρών, αλλεργικά, ρινικά, διαβήτη, τίποτα περισσότερο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ