2ο Επιστημονικό Συνέδριο του Παγκύπριου Σύνδεσμου Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Το συνέδριο έχει τίτλο «Καινοτομίες στη Φυσική Αγωγή, τον Αθλητισμό και τις Επιστήμες Άσκησης».

Article featured image
Article featured image

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α) μαζί με τα Πανεπιστήμια «Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου», «Πανεπιστήμιο Λευκωσίας», «Πανεπιστήμιο Frederick» και το «Πανεπιστήμιο UCLΑΝ Cyprus» διοργανώνουν το συνέδριο με τίτλο ΄΄Καινοτομίες στη Φυσική Αγωγή, τον Αθλητισμό και τις Επιστήμες Άσκησης΄΄.

Είναι το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο του Συνδέσμου και όλων των Κυπριακών Πανεπιστήμιων που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στην Αθλητική Επιστήμη και αποσκοπεί στην ενημέρωση επαγγελματιών και φοιτητών Αθλητικής Επιστήμης στην Κύπρο για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο καθώς και για την ανάδειξη της σημασίας του επαγγέλματος του Γυμναστή για την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης το Σάββατο 02 Νοεμβρίου στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής στη Λευκωσία (09:00 – 18:00) και θα περιλαμβάνει 1 Στρογγυλή Τράπεζα, Προφορικές και Αναρτημένες Παρουσιάσεις και 1 Κεντρική Ομιλία από διεθνούς φήμης επιστήμονα.

Η κεντρική ομιλία του συνεδρίου θα γίνει από τον Καθηγητή Ψυχολογίας και Αθλητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Lincoln του Ηνωμένου Βασιλείου Δρ. Λάμπρο Λαζούρα με τίτλο ΄΄Χρήση Ουσιών Ντόπινγκ και Στρατηγικές Πρόληψης στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό΄΄.

Η Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου κατέβαλε ιδιαίτερη προσπάθεια να αναδείξει την πρόοδο και τη σημαντικότητα της Επιστήμης της Άσκησης σε όλους τους τομείς συμπεριλαμβανομένου της εκπαίδευσης, της υγείας και της αθλητικής απόδοσης. Παράλληλα υπήρξε προσπάθεια ανάδειξης έργων τα οποία αποσκοπούν στη δημιουργία εργαλείων για περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση των Γυμναστών και κατ’ επέκταση τη καλλιέργεια της κουλτούρας της Φυσικής Δραστηριότητας στην κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε καινοτόμα προγράμματα, τη δικτύωση και την παρουσίαση εκπαιδευτικών πρακτικών και ερευνητικών δεδομένων και προσαρμογή τους για ολιστική ανάπτυξη των ατόμων και αθλητών.

Μετά το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2022, φέτος σηματοδοτείται η συνέχεια και η εδραίωση των καινούργιων δεδομένων στο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης στη Κύπρο, στην οποία ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. και τα Κυπριακά Πανεπιστήμια αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://fb.me/e/5Vxe6Qrey

Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο

ξξξξ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ