Περιπετειώδης πιτσιρικάς τρύπωσε μέσα σε μηχάνημα με λούτρινα και πέρασε τέλεια

Η στιγμή που οι Αρχές απελευθερώνουν τον Ίθαν από το «λούτρινο κελί» του.

Article featured image
Article featured image


Ένας περιπετειώδης τρίχρονος σώθηκε από ένα μηχάνημα δαγκάνα σε ένα εμπορικό κέντρο του Κουίνσλαντ, αφού μπήκε μέσα στο μηχάνημα με τα λούτρινα αναζητώντας τρόπαιο.

Η αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο με το ανέμελο παιδί, που ονομάζεται Ίθαν, περιτριγυρισμένο από ένα βουνό με λούτρινα Hello Kitty, καθώς οι αστυνομικοί σκέφτονταν πώς να το βγάλουν έξω.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στις αναφορές ότι το παιδί είχε παγιδευτεί στη μηχανή στο εμπορικό κέντρο Capalaba στις 19:15 την Κυριακή.

Το βίντεο της αστυνομίας από τη σκηνή δείχνει τον Ίθαν, ο οποίος φορούσε μπλούζα των Power Rangers, να εμφανίζεται χαρούμενος και να μην βιάζεται να σωθεί.

Παρόλα αυτά, ο Ίθαν ακολούθησε τις οδηγίες της αστυνομίας και κάλυψε τα μάτια του καθώς οι αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι και τον απελευθέρωσαν.

Στη συνέχεια ο Ίθαν επέστρεψε με ασφάλεια στην οικογένειά του, με έναν αξιωματικό να αστειεύεται «Κέρδισες ένα βραβείο, ποιο θέλεις;».

Ο πατέρας του Ίθαν, Τίμοθι Χόπερ, είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι ήταν «απίστευτο» πόσο γρήγορα ο γιος του μπήκε στο μηχάνημα αφού είχε γυρίσει την πλάτη του για ένα «κλάσμα του δευτερολέπτου».

«Λατρεύει τις δαγκάνες… Όπως κάνει πάντα, άνοιξε το κουτί που πέφτουν τα δώρα για να δει αν υπήρχε κάτι μέσα. Στη συνέχεια, μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, σύρθηκε μέσα στη μηχανή και το πορτάκι έκλεισε πίσω του. Σηκώθηκε όρθιος και κατάλαβε τι συνέβη, ήταν ο βασιλιάς του (λούτρινου) βουνού».

Ο Χόπερ είπε ότι ο γιος του περνούσε «την καλύτερη μέρα της ζωής του» μέσα στο μηχάνημα, όπου έμεινε για περίπου 10-15 λεπτά.

«Έστειλα μήνυμα στον πατέρα μου και με ρώτησε πόσα κέρματα έχουμε. Ήταν πολύ αστείο», είπε.

«Έλαβα μερικά αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης [αλλά] τα παιδιά είναι ζωηρά, μπορούν να εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού».



Ο Χόπερ είπε ότι τηλεφώνησε στην εταιρεία μηχανών εκείνη τη στιγμή, οι οποίοι ήταν μπερδεμένοι με το τι συνέβαινε.

«Με ρωτούσαν, “Πόσα χρήματα έχω βάλει στη μηχανή; Είναι κολλημένα τα χρήματα στο μηχάνημα;” Η απάντησή μου ήταν: “Το μόνο πράγμα που έχει κολλήσει στη μηχανή είναι το παιδί μου, θα ήθελα πολύ να το έχω πίσω παρακαλώ”».

Ο αστυνόμος Stuart Power είπε ότι στην 11χρονη αστυνομική του καριέρα ότι δεν είχε δει ποτέ παρόμοιο περιστατικό.

«Όταν πήραμε την κλήση, γελάσαμε λίγο στο αυτοκίνητο. Είμαστε και οι μπαμπάδες και σκεφτήκαμε τι θα έκαναν τα αγόρια μας», είπε ο Πάουερ.

«Τα παιδιά είναι παιδιά. Ο γιος μου είναι τεσσάρων και εκπλήσσομαι που δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό σε ένα από τα 21 εμπορικά τους κέντρα στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι το παιδί δεν βρισκόταν στο μηχάνημα για πολύ, με την ασφάλεια, την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να παρευρίσκονται γρήγορα.

«Προφανώς, έσπασαν το γυαλί, έτσι το μηχάνημα έχει αφαιρεθεί», είπε ο εκπρόσωπος.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τον πωλητή των μηχανών μόνο για να δούμε τα μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να αποφύγουμε αυτό να συμβεί στο μέλλον».


Με πληροφορίες από guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ