Γνωρίστηκαν σε γκρουπ για χήρους στο Facebook και του έστειλε τις οικονομίες μιας ζωής

Δεν τον είχε συναντήσει ποτέ από κοντά.

Article featured image
Article featured image

Μια χήρα από τη Βρετανία υποστηρίζει ότι εξαπατήθηκε από έναν άνδρα που παρίστανε τον εκατομμυριούχο από το Ντουμπάι, ωστόσο, αποδείχθηκε απατεώνας, ξαφρίζοντας τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Η Lyn, 60 ετών, είναι χήρα και το 2020 μπήκε σε μια ομάδα στο Facebook, που αποτελείται από άτομα που έχασαν τους συζύγους τους. Εκεί γνώρισε τον Derek και ξεκίνησαν να μιλάνε.

«Δεν είχα καμία υποψία ότι ήταν απατεώνας», δήλωσε η Lyn στο SWNS, προσθέτοντας ότι «Συνήθιζε να μου τηλεφωνεί τουλάχιστον μία φορά, ίσως δύο φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο. Ακουγόταν καλός».

«Εκείνη την περίοδο ήθελα έναν φίλο να μιλάω και πέτυχα τον Derek. Περνούσα ευχάριστα μαζί του και μας έφερε κοντά το γεγονός πως είχε χάσει τη γυναίκα του πριν από λίγο καιρό», είπε χαρακτηριστικά.

widow3.png



Ο άνδρας συστήθηκε ως Βρετανός ιδιοκτήτης εταιρείας με ορυκτά που μετακόμισε από το Μάντσεστερ στο Ντουμπάι, αναφέρει η New York Post.

«Μιλήσαμε και είχαμε πολλά πειράγματα», θυμάται η Λιν. «Ήταν χήρος, οπότε σκέφτηκα: ”Ω, έχουμε κάτι κοινό. Νιώθουμε τον ίδιο πόνο”».

Τέσσερις μήνες μετά τη γνωριμία τους, λοιπόν, ζήτησε να τού στείλει λεφτά, με την πρόφαση πως έγινε ένα σοβαρό ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί εργάτες και να πρέπει να δώσει γρήγορα τις αποζημιώσεις.

«Συνέβη ένα ατύχημα στο Ντουμπάι όπου δούλευε και έξι από τους υπαλλήλους του τραυματίστηκαν και έπρεπε να πληρώσει όλους αυτούς τους λογαριασμούς του νοσοκομείου», εξήγησε ο Λιν, η οποία εν τέλει αποφάσισε να τον βοηθήσει αφού συμφώνησε να την ξεπληρώσει «με τόκο».

«Ζήτησε να βάλω μερικές χιλιάδες στον λογαριασμό του και τα υπόλοιπα να τα στείλω σε κρυπτονομίσματα. Ισχυρίστηκε ότι με αυτήν την πρακτική, τα λεφτά θα εμφανίζονταν περισσότερα, ώστε να καλύψει τις αποζημιώσεις και θα τα έστελνε πίσω μετά από μερικές εβδομάδες», είπε η γυναίκα.

Συνολικά τού έστειλε 63.000 δολάρια -ουσιαστικά τις οικονομίες μιας ζωής- και ξέμεινε από χρήματα, με τον άνδρα να εξαφανίζεται, μόλις έμαθε ότι η Lyn δεν είχε λεφτά.

Ευτυχώς, η γυναίκα έκανε καταγγελία στην αστυνομία και τελικά πήρε τα χρήματά της πίσω, ενώ πλέον προειδοποιεί τον κόσμο να προσέχει τα άτομα που εμπιστεύεται.



Οι αρχές στις ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι τέτοιου είδους απάτες τείνουν να εντείνονται γύρω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όταν οι άνθρωποι που δεν έχουν σύντροφο, μπορεί να αισθάνονται πιο μόνοι από το συνηθισμένο.

Στη Νέα Υόρκη, μια αρθρογράφος οικονομικών θεμάτων για το New York Magazine παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι είχε εξαπατηθεί στέλνοντας 50.000 δολάρια σε έναν απατεώνα που ισχυρίστηκε ότι ήταν πράκτορας της CIA.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ