Η Κάρμα ανήκει στην Gen Z και ζει σε μια καλύβα χωρίς νερό, θέρμανση και ρεύμα

Οι συνθήκες στο καλυβάκι της 19χρονης είναι πραγματικά μεσαιωνικές.

Article featured image
Article featured image


Μια 19χρονη επέστρεψε στην καλύβα όπου περνούσε τον χρόνο της ως παιδί στο Homer της Αλάσκας πέρυσι, παρόλο που δεν έχει τρεχούμενο νερό, θέρμανση ή ηλεκτροδότηση, σε μία περίοδο που ο υδράργυρος παραμένει υπό του μηδενός.

Η Κάρμα Γουίλκοξ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια και μεγάλωσε στη διώροφη ξύλινη καλύβα μαζί με τον πατέρα της, μέχρι την ηλικία των 8 ετών. Τον Μάρτιο του 2023 επισκέφθηκε πάλι όμως το παλιό σπίτι και το έκανε μόνιμη κατοικία, καθώς λαχταρούσε μια αίσθηση «ελευθερίας», όπως γράφει η New York Post.

gen-z-zei-se-kaliva-4_city.png
Φωτογραφία: SWNS/FreddieNoble



«Η μόνωση δεν είναι η καλύτερη, τα ξύλα έχουν κενά και κάποια έχουν βγάλει βρύα, με σφήνες καρφωμένες μεταξύ τους για να κρατούν λίγο καλύτερα τη ζέστη. Η κύρια πηγή θέρμανσης είναι τα καυσόξυλα, τα οποία καίνε 24 ώρες το 24ωρο», δήλωσε στο μέσο.


Η GenZ που… ζει σε άλλον αιώνα

gen-z-zei-se-kaliva-5_city.png
Φωτογραφία: SWNS/FreddieNoble



Οι συνθήκες στο καλυβάκι της 19χρονης είναι πραγματικά μεσαιωνικές, αλλά η Κάρμα λέει πως αυτό δεν την πτοεί, αφού διαθέτει μία βασική άνεση. Καλό ίντερνετ, όχι στη μορφή του wi-fi όμως αλλά σε δεδομένα 5g και παραδόξως πιάνει καλό σήμα. «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η Αλάσκα είναι εκτός δικτύου, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι – το 5G μου λειτουργεί μια χαρά», λέει χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτού, απολαμβάνει μία ζωή μακριά από έγνοιες και άγχος, όπου περνά περισσότερο χρόνο κοντά στη φύση παρά μπροστά από μία οθόνη.

gen-z-zei-se-kaliva-3_city.png
Φωτογραφία: SWNS/FreddieNoble



«Η καλύβα είναι ένα τόσο καλό μέρος για να μεγαλώσεις ως παιδί, γιατί δεν έχεις καμία ανησυχία», θυμάται η Wilcox. «Παίζαμε στον κήπο και κάναμε πολύ μεγάλες πεζοπορίες και από τότε που επιστρέψαμε, ήταν ωραίο να ξαναζούμε τις αναμνήσεις».

gen-z-zei-se-kaliva-2_city.png
Φωτογραφία: SWNS/FreddieNoble



Η Wilcox λέει ότι πηγαίνει για snowboard σχεδόν κάθε μέρα και συνεχίζει να απολαμβάνει τον κήπο.

Νοικιάζει την καλύβα για 275 $ το μήνα από τον νονό του πατέρα της. «Ο κάτω όροφος είναι το σαλόνι, άρα έχει την κουζίνα και το καθιστικό και ο επάνω όροφος έχει δύο υπνοδωμάτια», αναφέρει η 19χρονη.

gen-z-zei-se-kaliva-1_city.png
Φωτογραφία: SWNS/FreddieNoble



Βέβαια, αν και η καμπίνα είναι ένα «υπέροχο μέρος», δεν πιστεύει ότι θα μένει εκεί για πάντα. «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τρεχούμενο νερό για όλη μου τη ζωή, αλλά πιθανότατα θα μείνω εδώ για έναν ακόμη χρόνο πριν πάω να σπουδάσω ιατρική. Δεν θέλω να μείνω στο Homer, αλλά θα ήθελα να επιστρέψω στο μέλλον», είπε.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ