Στη Χριστίνα Χριστόφια απονέμεται Διεθνές Βραβείο Ειρήνης

Είναι «μεγάλη τιμή» για την Κύπρια ηθοποιό.

Article featured image
Article featured image

Η Κριτική Επιτροπή των Διεθνών Βραβείων Θεάτρου Ανατολίας «Tiyatro Gazetesi» στην Τουρκία βραβεύει τη Χριστίνα Χριστόφια με το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης» για το σύνολο του καλλιτεχνικού της έργου στο θέατρο Αντίλογος.

Η κριτική επιτροπή των 9ων Διεθνών Θεατρικών Βραβείων Ανατολίας, αξιολόγησε εγχώρια και ξένα θεατρικά σχήματα και καλλιτέχνες, που εμπλούτισαν και συνέβαλαν ενεργά στην τέχνη του θεάτρου την περίοδο 2023-2024.

Η Χριστίνα Χριστόφια επιλέχθηκε για το συγκεκριμένο βραβείο γιατί: «Η δραστηριότητα της, μέσα από το θεάτρο Αντίλογος, αναφορικά με το θέατρο, αλλά και η δημιουργία αποτελεσματικών καλλιτεχνικών και κοινωνικών σχέσεων με άλλες χώρες, ξεκινώντας από την Κύπρο, με αίσθημα αλληλεγγύης, για ανθρώπους που προβάλλονται μέσα από τα έργα που επιλέχθηκαν να ανέβουν και στα ελληνικά και τα τουρκικά, προσδιορίζει το μέγιστο που προσφέρει η τέχνη του θεάτρου: ειρήνη, αγάπη, αδελφοσύνη». Η ίδια με ανάρτησή της στο Facebook δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή για αυτή.

christina-christofia_city.jpg



Η τελετή απονομής των 9ων Διεθνών Βραβείων Θεάτρου της Ανατολίας που διοργανώνει η Θεατρική Εφημερίδα Tiyatro Gazetesi θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Mαρτίου στις 19.00 στο Mask-Kara Theatre, Σκηνή Tamer Levent στην Κωνσταντινούπολη και τα βραβεία θα απονεμηθούν σε πρόσωπα και φορείς που έχουν συμβάλει στην τέχνη του θεάτρου.

Τα 9α Διεθνή Βραβεία Θεάτρου της Ανατολίας απονέμονται σε ενεργά μέλη του θεάτρου όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και τον κόσμο. Χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες. Η Κριτική Επιτροπή παρακολουθεί και αξιολογεί τα θεατρικά έργα και τις παραστάσεις και απονέμει τα βραβεία σε άτομα, ιδρύματα και οργανισμούς που εξελίσσουν την θεατρική τέχνη. Μεγαλύτερο κριτήριο της Κριτικής Επιτροπής είναι η αναγνώριση ενεργών καλλιτεχνών και επαγγελματιών του θεάτρου που πρωτοστατούν και φροντίζουν για τον εμπλουτισμό της τέχνης με νέες αξίες.

Η Θεατρική Εφημερίδα Tiyatro Gazetesi και το Θέατρο Mask-Kara έχουν δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα στην Τουρκία και έχουν πραγματοποιήσει ξεχωριστές μελέτες για τις παγκόσμιες θεατρικές εξελίξεις και συνεργασίες με διάφορες χώρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ