Πέντε δολοφονίες γυναικών μέσα σε μια ημέρα στη Βιέννη

Δύο περιστατικά από δύο διαφορετικούς δράστες.

Article featured image
Article featured image

Η αυστριακή αστυνομία ερευνά τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών και μιας έφηβης μέσα σε ένα 24ωρο στη Βιέννη, σε δύο ξεχωριστές εγκληματικές υποθέσεις.

Στο πρώτο περιστατικό, τρεις γυναίκες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου μέσα σε οίκο ανοχής από άνδρα που αργότερα συνελήφθη και ανακρίνεται.

Τα πτώματα των γυναικών βρέθηκαν σε κτίριο στην κεντρική περιοχή Μπριγκίτεναου, Παρασκευή νύχτα, μετά από κλήση στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο δράστης, τον οποίο η αστυνομία περιέγραψε ως 27χρονο Αφγανό υπήκοο, βρέθηκε να κρύβεται κοντά στον οίκο ανοχής με ένα μαχαίρι στο χέρι. Σύμφωνα με το BBC, το κίνητρο των δολοφονιών είναι προς το παρόν άγνωστο.

Στο δεύτερο περιστατικό, που συνέβη νωρίτερα την Παρασκευή, μια 51χρονη γυναίκα και η 13χρονη κόρη της βρέθηκαν στραγγαλισμένες μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή Έρντμπεργκ. Ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας του κοριτσιού φαίνεται ότι ο βασικός ύποπτος για τη διπλή δολοφονία και καταζητείται.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δολοφονίες συνδέονται μεταξύ τους.

Διάφοροι ακτιβιστές, αντιδρώντας για τα δύο συμβάντα, χαρακτήρισαν την ημέρα «Μαύρη Παρασκευή» και ζήτησαν επείγουσα δράση για να σταματήσει η βία κατά των γυναικών. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, τουλάχιστον 319 γυναίκες σκοτώθηκαν στην Αυστρία μεταξύ 2010 και 2020 - κυρίως από άνδρες συντρόφους ή πρώην συντρόφους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ