Τα πλοκάμια της «κυματίζουν» σε αναζήτηση τροφής
Αφού αρκετοί θαλάσσιοι βιολόγοι παραδέχτηκαν ότι έμειναν άναυδοι από την ανακάλυψη, το πλάσμα αναγνωρίστηκε τελικά ως μια ριγωτή ανεμώνη ή ανεμώνη του Cockburn Sound.
Δεν είναι γνωστό ότι συχνάζουν στα νερά της Δυτικής Αυστραλίας, αλλά δεν αποτελεί «έκπληξη» ότι βρισκόταν εκεί, δεδομένου ότι κατοικούν στα νερά γύρω από την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες, καθώς και στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.
«Εμφανίζονται σε αμμώδεις και λασπώδεις βυθούς. Τα έχω δει σε νερά με βάθος μέχρι περίπου 20 μέτρα, αλλά και σε πολύ ρηχά νερά», δήλωσε ο θαλάσσιος οικολόγος Mike Van Keulen στο Yahoo News. «Τα πλοκάμια τους είναι αρκετά ενεργά και μπορούν να κυματίζουν όταν αναζητούν τροφή, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει μικρά ψάρια».
Η μέδουσα προκαλεί «δυσάρεστο» τσίμπημα στον άνθρωπο
Ο Van Keulen δήλωσε ότι η ανεμώνη Cockburn Sound προκαλεί επώδυνα τσιμπήματα «παρόμοια με έγκαυμα», τα οποία παραμένουν επώδυνα έως και 36 ώρες μετά την επαφή – προκαλώντας φουσκάλες μέσα στις πρώτες ώρες και ουλές που διαρκούν μήνες.
«Είναι άσχημο… η δευτερογενής μόλυνση είναι φυσικά ένα πραγματικό πρόβλημα με κάθε θαλάσσιο τσίμπημα και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, [μπορεί] να οδηγήσει σε πληγές που χρειάζονται πολύ καιρό για να επουλωθούν», είπε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι τα συμπτώματα ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα του τσιμπήματος και περιλαμβάνουν «ναυτία, εμετό, πονοκεφάλους, πυρετό, ακόμη και σοκ».