Επιβάτες Tesla έπεσαν σε φιόρδ, σώθηκαν από… πλωτή σάουνα

«Μας έσωσαν τις ζωές» είπε ο οδηγός.

Article featured image
Article featured image

Ένα αυτοκίνητο Tesla βυθίστηκε σε παγωμένο φιόρδ του Όσλο. Οι δύο επιβάτες του αυτοκινήτου κατάφεραν να σωθούν χάρη σε μια πλωτή σάουνα που έπλευσε γρήγορα στο σημείο του ατυχήματος, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία της Νορβηγίας.

Η στιγμή της διάσωσης των δύο επιβατών χάρη στην κινητοποίηση της πλωτής σάουνας καταγράφηκε σε βίντεο, στο οποίο φαίνεται το αυτοκίνητο να είναι εν μέρει βυθισμένο στο νερό και τα δύο άτομα να βρίσκονται καθισμένα στην οροφή του.

«Όταν το όχημα κατέληξε μέσα στο νερό, δύο άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του», έγραψε η αστυνομία του Όσλο στην πλατφόρμα Χ και πρόσθεσε πως «τους περισυνέλλεξε μια πλωτή σάουνα». Να σημειωθεί πως το φιορδ του Όσλο μετρά πολλές επιπλέουσες σάουνες που προσφέρονται για ενοικίαση.


Μάλιστα, το αυτοκίνητο φαίνεται να βυθίζεται, τη στιγμή που το πλησιάζει η πλωτή σάουνα, ενώ ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες για τη διάσωση των δύο επιβαινόντων.

«Ένας από τους επιβάτες ήρθε τρέχοντας και μου είπε ότι ένα αυτοκίνητο βουλιάζει στο νερό. Αύξησα ταχύτητα προς τα εκεί», είπε ο χειριστής του πλωτού, Νικολάι Νορντάλ στη νορβηγική εφημερίδα VG. Συμπλήρωσε πως «με τη βοήθεια δύο επιβαινόντων, τους τραβήξαμε επάνω. Κατάφεραν να ζεσταθούν στη σάουνα».

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είπε ότι νόμιζε πως το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο, όταν πάτησε το πεντάλ του γκαζιού. Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, συμπλήρωσε πως «μας έσωσαν τις ζωές», ενώ έκανε λόγο για ένα «τρομερό συναίσθημα».

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο ανασύρθηκε από το νερό με ρυμουλκούμενο.


Με πληροφορίες από LiFO και The Guardian

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ