Αναστάτωση στους δρόμους προκαλεί η νέα κυκλοφορία του Apple Vision Pro

Το μέλλον της εξάρτησης στην εικονική πραγματικότητα δεν είναι πολύ μακριά.

Article featured image
Article featured image

Το Apple Vision Pro κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά στις 2 Φεβρουαρίου και έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δύο ιδιαίτερα ανησυχητικά περιστατικά που αφορούν το νέο headset εικονικής πραγματικότητας έχουν γίνει viral και μας υπενθυμίζουν την ανάγκη να χρησιμοποιούμε υπεύθυνα τα προϊόντα μίας τόσο προηγμένης τεχνολογίας.

Στο πρώτο περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο, ένας άνδρας φοράει το Apple Vision Pro και παράλληλα οδηγεί. Το βίντεο αυτό έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το άτομο, ιδιοκτήτης Tesla, εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης του οχήματος, αφήνοντας εντελώς το τιμόνι για να βυθιστεί στο περιεχόμενο που προβάλλεται στο Apple Vision Pro. Παρά τους εξελιγμένους αλγόριθμους με τους οποίους είναι εξοπλισμένα τα οχήματα Tesla, η συμπεριφορά αυτή ενέχει σημαντικό κίνδυνο όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τους άλλους οδηγούς. Η Apple γνωρίζοντας αυτές τις επικίνδυνες χρήσης του προϊόντος έχει απαγορεύσει ρητά τη χρήση του Apple Vision Pro κατά την διάρκεια της οδήγησης.



Στο δεύτερο περιστατικό, ένας άνδρας στο Σαν Χοσέ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Καλιφόρνια, χρησιμοποίησε ενεργά το Apple Vision Pro, ενώ διασταύρωνε τον δρόμο. Το ανησυχητικό είναι ότι σταμάτησε στη μέση του δρόμου για να κάνει μια επιλογή στο εικονικό περιβάλλον που προσφέρει το headset, αγνοώντας τους κινδύνους του περιβάλλοντός του. Η πράξη αυτή υπογραμμίζει τους πιθανούς κινδύνους που εγκυμονεί η υπερβολική ενασχόληση με την εικονική πραγματικότητα, ιδίως σε καταστάσεις που απαιτούν πλήρη προσοχή στο πραγματικό περιβάλλον.



Ο γνωστός δημιουργός περιεχομένου Casey Neistat ήταν από τους πρώτους που αγόρασε το Apple Vision Pro και βγήκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης ενώ το φορούσε. Όπως ήταν φυσικό τράβηξε όλα τα βλέμματα και αρκετοί περαστικοί τον σταμάτησαν για να τον ρωτήσουν πώς είναι η εμπειρία.


Με πληροφορίες από Gazzetta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ