Αλέξανδρε, γιατί επέλεξες να σπουδάσεις Διοίκηση Επιχειρήσεων;

Ο Αλέξανδρος μάς εξηγεί γιατί το πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ήταν η έξοδος από το comfort zone του.

Article featured image
Article featured image

Ο Αλέξανδρος σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και μας εξηγεί γιατί το πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick είναι η ιδανική επιλογή για όσους/ες αναζητούν μια καριέρα με πολλές ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Μας λέει, ακόμη, πώς αυτό το πτυχίο τον βοήθησε να βγει από το comfort zone του και να αλλάξει ολόκληρο το mindset του!

Η απόφαση πάρθηκε όταν άκουσα στη διαφήμιση ότι το πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Frederick παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του την επιλογή κατεύθυνσης στο Digital Marketing. Γνωρίζοντας ότι είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος, ένα επάγγελμα με μέλλον και πληθώρα επιλογών στην Κύπρο, αποφάσισα να τον ακολουθήσω.



Γιατί επέλεξες να σπουδάσεις διοίκηση επιχειρήσεων;

Δεν ήμουν σίγουρος τι ήθελα να σπουδάσω. Από μικρός ασχολούμουν με το kickboxing και όταν πέρασα Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Αθήνα, αποφάσισα να πάω. Γρήγορα όμως ανακάλυψα ότι το μάθημα της πυγμαχίας, το οποίο με ενδιέφερε περισσότερο, δεν υποστηριζόταν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, δεν υπήρχε ουσιαστικά καθηγητής να το διδάξει. Αποφάσισα να φύγω και να κάνω ένα μικρό διάλειμμα. Κάποια χρόνια μετά, αποφάσισα ότι ήταν η σωστή στιγμή να σπουδάσω. Δεν ήξερα όμως τι. Ήξερα ότι ήθελα μια σταθερή δουλειά που θα μπορούσε να συνδυαστεί και με το αγαπημένο μου άθλημα, το kickboxing. Επειδή έκανα διάφορες δουλειές, είχα στο μυαλό μου ότι ήθελα ένα επάγγελμα που θα μου προσέφερε άμεση εργοδότηση, πολλά οφέλη και ευκαιρίες ανέλιξης. Είχα φίλους που σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο Frederick, οι οποίοι μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το Πανεπιστήμιο. Η απόφαση πάρθηκε όταν άκουσα στη διαφήμιση ότι το πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων παρέχει στους φοιτητές και τις φοιτήτριές του την επιλογή κατεύθυνσης στο Digital Marketing. Γνωρίζοντας ότι είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος, ένα επάγγελμα με μέλλον και πληθώρα επιλογών στην Κύπρο, αποφάσισα να τον ακολουθήσω.


Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

Παράλληλα με τις σπουδές μου, βρήκα δουλειά στο τηλεφωνικό κέντρο μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών, στην οποία εργάζομαι κάποιες μέρες της εβδομάδας. Κάποια απογεύματα, μετά το μάθημα, κάνω και προπόνηση. Είμαι πολύ δραστήριος, δεν μπορώ να κάθομαι. Είμαι ανήσυχο πνεύμα. Γι’ αυτό φρόντισα να γεμίζω τη μέρα μου με ό,τι με ευχαριστεί: δουλειά, πανεπιστήμιο, διάβασμα και kickboxing!


Ποιο μάθημα σου αρέσει περισσότερο;

Όλα τα μαθήματα που έχουν σχέση με το marketing! Μου αρέσει να είμαι δημιουργικός και αυτό είναι κάτι που βοηθά πολύ στο marketing. Έμαθα πολλά πράγματα μέσα από αυτά τα μαθήματα. Άλλαξε ο τρόπος που σκέφτομαι, ολόκληρο το mindset μου, ο τρόπος με τον οποίο βλέπω τον επιχειρηματικό κόσμο, ο τρόπος που βλέπω και ψυχολογώ τους ανθρώπους. Έμαθα πόσο σημαντικός είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεις τον κάθε υποψήφιο αγοραστή, ή τι πρέπει να λάβεις υπόψη όταν κάνεις ένα marketing plan για ένα προϊόν, από το μήνυμα, τον προϋπολογισμό, τις προκλήσεις που μπορείς να συναντήσεις, το είδος της διαφήμισης, μέχρι το γραφικό. Στα μαθήματα του marketing, έχουμε την ευκαιρία να εμπλακούμε σε πραγματικά πρότζεκτ και αυτό μας βοηθά να δούμε στην πράξη όλα αυτά που μαθαίνουμε στη θεωρία. Το hands-on-experience, σου δίνει τη δυνατότητα να φανταστείς τον εαυτό σου μετά την αποφοίτηση, όταν πλέον θα δουλεύεις σε πραγματικά πρότζεκτ, με χρονοδιαγράμματα, με πελάτες και με πραγματικές προκλήσεις. Επίσης, στα μαθήματα δουλεύουμε πολύ σε ομάδες, και το group work είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Το βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον να συνεργάζομαι με φοιτητές/τριες από διαφορετικά πολιτισμικά backgrounds, είτε έρχονται μέσω του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+, είτε από χώρες εκτός Ευρώπης.

2.jpeg



Υπάρχει κάτι που σε ξάφνιασε ευχάριστα στο πρόγραμμα;

Η αλήθεια είναι ότι ενθουσιάστηκα πολύ με μια σχετικά καινούρια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου, το Frederick University Living Lab (FULL). Μέσω του FULL, δημιουργούνται συνεργασίες μεταξύ του Πανεπιστημίου και της βιομηχανίας (εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ιδρύματα, οργανισμούς, κ.λπ.), για την υλοποίηση από μέρους των φοιτητών/τριων συγκεκριμένων πρότζεκτ. Στο πλαίσιο ενός μαθήματος, καλούμαστε να συνεργαστούμε με τους εκπροσώπους των οργανισμών-εταιρειών και τους/τις διδάσκοντες/ουσες του μαθήματος, ενημερωνόμαστε για τις ανάγκες του οργανισμού, τα προϊόντα ή υπηρεσίες, και στη συνέχεια γίνεται ανάθεση ενός πραγματικού πρότζεκτ. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, έχουμε ενεργή εμπλοκή ως φοιτητές/τριες, αλλά και πλήρη ευθύνη για την υλοποίησης ενός πρότζεκτ. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του μαθήματος Marketing, ήρθαμε σε επαφή με τις ανάγκες μιας εταιρείας ακινήτων, μιας επιχείρησης, του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, κ.ά.

Έμαθα πολλά πράγματα μέσα από τα μαθήματα που σχετίζονται με το marketing. Άλλαξε ο τρόπος που σκέφτομαι, ολόκληρο το mindset μου, ο τρόπος με τον οποίο βλέπω τον επιχειρηματικό κόσμο, ο τρόπος που βλέπω και ψυχολογώ τους ανθρώπους.



Πώς είναι η σχέση με τους/τις καθηγητές/τριες;

Πολύ καλές! Τους νιώθουμε πολύ κοντά μας. Έτοιμοι και έτοιμες να μας στηρίξουν και να μας λύσουν όλες μας τις απορίες. Υπομονετικοί. Πιστεύουν σ’ εμάς και στις δυνατότητές μας. Και έτσι καταφέρνουμε να πιστέψουμε κι εμείς στον εαυτό μας και σε όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε!

FULL_Frederick Living Lab.jpg



Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Πού θα ήθελες να εργαστείς;

Θα ήθελα να απασχοληθώ στον τομέα του marketing. Ξεκάθαρα! Είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο. Βέβαια, δεν απορρίπτω και την ιδέα να δημιουργήσω κάτι δικό μου στο μέλλον, μια δική μου επιχείρηση. Θεωρώ ότι το πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις για να μπορέσεις να δημιουργήσεις κάτι δικό σου.


Θα ενθάρρυνες νέα παιδιά να σπουδάσουν Διοίκηση Επιχειρήσεων;

Βέβαια! Το έχω ήδη προτείνει. Για εμένα το πτυχίο αυτό ήταν η έξοδος από το comfort zone μου. Μέσα από τα μαθήματα, ανακάλυψα πτυχές του εαυτού μου που δεν ήξερα ότι είχα. Ξεπέρασα τον εαυτό μου σε πολλά πράγματα. Ανέπτυξα δεξιότητες επικοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα κατάφερα να ξεπεράσω και τον φόβο μου για τα public presentations. Το πρόγραμμα αυτό, σε προετοιμάζει για όλα αυτά που θα αντιμετωπίσεις ως επαγγελματίας στο μέλλον. Με έκανε να βλέπω τον κόσμο διαφορετικά. Μου άλλαξε ολόκληρο το mindset!

alex2.jpg



To καινοτόμο Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA in Business Administration) του Πανεπιστημίου Frederick έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η επόμενη γενιά των επαγγελματιών στον χώρο των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα προσφέρεται στη Λευκωσία και τη Λεμεσό και προσφέρει, εκτός από τη γενική κατεύθυνση, Κατεύθυνση στη Λογιστική, Κατεύθυνση στην Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση και Κατεύθυνση στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ. Η γενική κατεύθυνση του προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων προσφέρεται και εξ αποστάσεως (με γλώσσα διδασκαλίας τα ελληνικά), με τα πιο σύγχρονα εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσους/ες προτιμούν να παρακολουθούν το πρόγραμμα στον χρόνο που τους εξυπηρετεί, απ’ όπου κι αν βρίσκονται, ενώ παράλληλα εργάζονται.

Το εαρινό εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24 στο Πανεπιστήμιο Frederick ξεκινά στις 12 Φεβρουαρίου. Για διευθέτηση προσωπικής συνάντησης, μπορείς να απευθυνθείς στο Γραφείο Εισδοχής, τηλ. 22394394 (Λευκωσία) και 25735001 (Λεμεσός) ή μέσω email στο adminfo@frederick.ac.cy.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ