Εικόνες από την πιο ακριβή ιδιοκτησία στην Αμερική

Βγαίνει προς πώληση στο ιλιγγιώδες ποσό των 295 εκατομμυρίων δολαρίων.

Article featured image
Article featured image

Αυτή είναι η πιο ακριβή ιδιοκτησία στην Αμερική που βγαίνει προς πώληση για το ιλιγγιώδες ποσό των 295 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το παραθαλάσσιο συγκρότημα χτίστηκε από τον χρηματοδότη Τζον Ντόναχιου για την οικογένειά του τη δεκαετία του 1980, όταν εντόπισε μια μεγάλη έκταση αδόμητης γης κατά τη διάρκεια μιας πτήσης με αεροπλάνο το 1985 πάνω από την Νάπολη της Φλόριντας και πλήρωσε ένα εκατομμύριο γι’ αυτήν.

akrivotero-spiti-stis-ipa-8_city.pngΔιάσημα ονόματα έχουν μείνει στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία

Η οικογένεια Ντόναχιου διοργάνωσε πολλές συγκεντρώσεις και έκανε πολλά πάρτι στο ακίνητο αυτό, φιλοξενώντας σημαντικές προσωπικότητες όπως ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο Άρνολντ Πάλμερ, δήλωσε ο γιος του Μπιλ Ντόναχιου σε αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal. Το ακίνητο διατίθεται τώρα στην αγορά από την ομάδα Dawn McKenna της Coldwell Banker Realty, σε συνεργασία με την ομάδα Leighton Candler της Corcoran και την Savills Rory McMullen.

akrivotero-spiti-stis-ipa-1_city.jpgΣύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο, η ιδιοκτησία διαθέτει τρεις κατοικίες και μια ιδιωτική παραλία καθώς και ένα ιδανικό σημείο για την αγκυροβόληση γιοτ και αποτελεί την υψηλότερη τιμή εισαγωγής στις ΗΠΑ.

Θα μπορούσε μάλιστα, να θέσει ρεκόρ για την ακριβότερη πώληση κατοικίας στις ΗΠΑ αν επιτύχει την τιμή που ζητείται – και οι μεσίτες λένε ότι οι πιθανοί αγοραστές της είναι τόσο πλούσιοι που θα μπορούσαν να γκρεμίσουν τα υπάρχοντα αρχοντικά και στη συνέχεια να τα ξαναχτίσουν.

akrivotero-spiti-stis-ipa-2_city.pngΗ ιστορία της ιδιοκτησίας

Ο χρηματοδότης Τζον Ντόναχιο εντόπισε ένα ακατοίκητο κομμάτι γης κατά μήκος του Κόπου του Μεξικού ενώ πετούσε πάνω από την Νάπολη της Φλόριντα. Αγόρασε περίπου 4,3 στρέμματα για ένα εκατομμύριο δολάρια το 1985, τα οποία περιλάμβαναν ένα μικρό εξοχικό για ψάρεμα που περιβαλλόταν από δέντρα μαγκρόβια.

Κατά την επόμενη δεκαετία, ο Ντόναχιου και η σύζυγός του Ροντόρα, επέκτειναν την ιδιοκτησία τους σε περίπου 60 στρέμματα, κατασκευάζοντας ένα παραθαλάσσιο καταφύγιο για την πολυμελή οικογένειά της, η οποία αποτελείται από 13 παιδιά και 84 εγγόνια.

Μετά το θάνατο του Τζον και της Ροντόρα, η οικογένεια προσφέρει τώρα προς πώληση το στολίδι της περιουσίας τους – ένα συγκρότημα 9 στρεμμάτων έναντι 295 εκατομμυρίων δολαρίων.

akrivotero-spiti-stis-ipa-3_city.pngΗ κύρια κατοικία, που εκτείνεται σε περίπου 1.000 τετραγωνικά μέτρα,
χτίστηκε γύρω στο 1989. Δύο επιπλέον κατοικίες προστέθηκαν αργότερα, η μία γύρω στο 1990 και η άλλη το 2013.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης ένα τμήμα του νησιού Keewaydin, όπου η οικογένεια κατασκεύασε ένα σπίτι 1.500 τετραγωνικών μέτρων το 2005 για επιπλέον καταλύματα. Ευσεβείς καθολικοί, οι Ντόναχιο έδιναν έμφαση στην οικογένεια, την πίστη και την επιχείρησή τους, την Federated Investor, την οποία συνίδρυσε ο Τζον το 1955.

akrivotero-spiti-stis-ipa-4_city.png


Ο γιος της οικογένειας, ο Μπιλ θυμήθηκε πώς οι γονείς του μετακόμισαν στη Νάπολη από το Πίτσμπουργκ γύρω στο 1990 και με την πάροδο του χρόνου, η οικογένειά τους επεκτάθηκε σε περισσότερα από 175 δισέγγονα.

Στο κτήμα γίνονταν πολλές συγκεντρώσεις
, από αποκριάτικα πάρτι, κυνήγι πασχαλινών αυγών και διάφορες γιορτές, γάμοι μέχρι και τα 90α γενέθλια της Ροντόρα το 2015.

akrivotero-spiti-stis-ipa-7_city.png«Είμαι σίγουρος ότι υπήρξαν πολλές φορές που κάθε κρεβάτι σε κάθε δωμάτιο ήταν γεμάτο» δήλωσε ο Μπιλ στη Wall Street Journal.

akrivotero-spiti-stis-ipa-5_city.png


Γιατί πωλείται έναντι αυτού του ιλιγγιώδους ποσού

Το μεσιτικό γραφείο που έχει αναλάβει την πώλησή του, ισχυρίζεται πως το μέγεθος, η τοποθεσία και οι ανέσεις του ακινήτου, συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής δεξαμενής σκαφών αναψυχής, δικαιολογούν την τιμή που ζητείται.

akrivotero-spiti-stis-ipa-6_city.pngΤονίζουν επίσης, τη σπανιότητα και το μέγεθος του ακινήτου καθώς και την εκτεταμένη προκυμαία του που το καθιστούν μοναδικό και πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο.

Υπενθυμίζεται πάντως, πως τον Μάιο του 2023, η Μπιγιονσέ και ο Jay Z έκαναν μια ιστορική αγορά ακινήτων και κατέρριψαν τα προηγούμενα ρεκόρ τιμών κατοικιών στην Καλιφόρνια, καθώς αγόρασαν μια πολυτελή έπαυλη στο Μαλιμπού για το ιλιγγιώδες ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας την το πιο ακριβό σπίτι που έχει πωληθεί ποτέ στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το TMZ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ