Το Foody είναι πολλά περισσότερα από μια πλατφόρμα online παραγγελιών

Πώς η αγαπημένη μας εφαρμογή άλλαξε τα δεδομένα στην κυπριακή αγορά.

Article featured image
Article featured image


Στο όχι και τόσο μακρινό 2015, ο τρόπος με τον οποίο παραγγέλναμε φαγητό άλλαξε ριζικά, αφού μια εταιρεία με το όνομα «Foody» επρόκειτο να εξελίξει την κυπριακή αγορά σε ανεξερεύνητα μέχρι τότε μονοπάτια.

Η ίδια η δημιουργία του Foody όπως και η διαδρομή του, τα πρώτα χρόνια ζωής του, είναι συνυφασμένη, σε μεγάλο βαθμό, με την αλλαγή και την εξέλιξη της κυπριακής αγοράς, είτε εισάγοντας καινοτομίες σε αυτήν, είτε διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση νέων τάσεων.

Το 2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη online παραγγελία φαγητού από την πλατφόρμα του Foody, αποτελώντας την έναρξη μιας νέας νόρμας για τους περισσότερους Κύπριους και επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές επιλέγουν, παραγγέλνουν και παραλαμβάνουν το φαγητό τους.

Την ίδια στιγμή όλο αυτό μετέβαλε σε μεγάλο βαθμό και την ίδια τη λειτουργία των καταστημάτων, τα οποία απέκτησαν τη δυνατότητα να απευθύνονται σε ένα μεγαλύτερο πελατολόγιο, να προβάλλουν μαζικά τα προϊόντα τους και να δημιουργούν ουσιαστικά μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

foody-pelatiako-2024-2_city.png



Πρωτοπόρο και στις προσφορές


Το Foody, παρέχει στους χρήστες του μια σειρά από καθημερινές προσφορές, οι οποίες δημιουργούν σημαντικό και προφανές οικονομικό όφελος.

Καθημερινά, παρέχει στους χρήστες του την επιλογή συγκεκριμένων προσφορών, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως η προσφορά «1+1», με την οποία οι χρήστες του μπορούν, μέσω του συγκεκριμένου φίλτρου, να επιλέξουν να παραγγείλουν από καταστήματα που τους παρέχουν ένα ίδιο, επιπλέον πιάτο δωρεάν.

Στην ίδια φιλοσοφία, αυτήν της παροχής της δυνατότητας για χαμηλού κόστους επιλογές, έχει δημιουργήσει ένα φίλτρο στην εφαρμογή του, με το οποίο οι χρήστες του αποκτούν πρόσβαση σε ειδικά σχεδιασμένες προσφορές με κάθε συνεργαζόμενο κατάστημα, για μεγάλο αριθμό καταστημάτων, ενώ μέσω του επιτυχημένου προγράμματος Rubies, δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε προσφορές και χρηματικά κουπόνια για μελλοντικές παραγγελίες από τα καταστήματα που παραγγέλνουν πιο συχνά.

Ας μην ξεχνάμε επίσης την τυχερή πινιάτα, αναπόσπαστο κομμάτι της εφαρμογής, όπου σε περιορισμένο χρόνο και για περιορισμένα καταστήματα μπορείς να αποκτήσεις έκπτωση μέχρι και 10 ευρώ από την παραγγελία σου.



Foody: Το online «παντοπωλείο» σου


Τα τελευταία χρόνια, στην πλατφόρμα του Foody, εντάχθηκαν νέες κατηγορίες καταστημάτων, πέραν του έτοιμου φαγητού, ενώ το 2022 οι καταναλωτές απέκτησαν τη δυνατότητα να παραγγέλνουν και να παραλαμβάνουν είδη super market και μικρής λιανικής, σε λίγα λεπτά από την παραγγελία τους, με το Foody να επανακαθορίζει την έννοια της άμεσης διανομής.

Από το φαγητό και τον καφέ, μέχρι τα ψώνια από την αλυσίδα supermarket «Αλφαμεγα», και τα καθημερινά απαραίτητα από μανάβικα, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες, bar και φούρνους, όλα είναι delivered by foody.

foody-pelatiako-2024-3_city.png



Δημιουργώντας νέα δεδομένα για τα καταστήματα στην Κύπρο


Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των καταστημάτων εστίασης, συνδέεται άμεσα με τη νέα συνήθεια που δημιούργησε το Foody, εγκαινιάζοντας μάλιστα μια νέα τάση στην αγορά, αυτήν της δημιουργίας καταστημάτων, αποκλειστικά για διανομή προϊόντων, χωρίς δηλαδή την πλήρη λειτουργία του φυσικού καταστήματος.

Η υπηρεσία διανομής του Foody έχει προκαλέσει μια δεύτερη, σημαντική αλλαγή, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στα καταστήματα να διανέμουν τα προϊόντα τους, αξιοποιώντας τον στόλο διανομής του, γρήγορα, ευέλικτα και με σημαντική ελάφρυνση στα λειτουργικά τους κόστη. Το ξέσπασμα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και η εφαρμογή υγειονομικών μέτρων προστασίας στον κλάδο της εστίασης, αποτέλεσε την απτή απόδειξη της αξίας της υπηρεσίας διανομής, δίνοντας τη δυνατότητα στα καταστήματα να συνεχίσουν επί της ουσίας τη λειτουργία τους.

Για το σύνολο των καταστημάτων, ανεξαρτήτως κλάδου, το foody αποτελεί ένα επιπλέον κανάλι πώλησης, μια πλατφόρμα προβολής σε ένα διευρυμένο πελατολόγιο, ενώ η ανάπτυξή του να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την αλλαγή της κουλτούρας των καταστημάτων, τα οποία κατευθύνθηκαν στις ψηφιακές λύσεις και στις ηλεκτρονικές αγορές, αντί του παραδοσιακού μοντέλου της τηλεφωνικής παραγγελίας και την αγορά/ παραλαβή αγαθών από τα φυσικά καταστήματα.

Το Foody, από τη δημιουργία του, το 2015, έως και σήμερα έχει καταφέρει να παραμένει η μεγαλύτερη πλατφόρμα διανομής στην Κύπρο ενώ παράλληλα αναπτύσσεται στη βάση της καινοτομίας, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα και τάσεις στην αγορά. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, βρίσκεται στο κέντρο της εξέλιξης της αγοράς, βάζοντας νέους όρους για την ανάπτυξή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ