Οι θεωρίες συνωμοσίας για τη φωτογραφία της Κείτ

Λένε πως η φωτογραφία που πόσταρε είναι παλιά, από εξώφυλλο της Vogue.

Article featured image
Article featured image

Σε απόλυτο φιάσκο εξελίχθηκε η προσπάθεια του Παλατιού με μια φωτό για τη Γιορτή της Ημέρας να κατευνάσει τα πνεύματα με τη συνεχιζόμενη απουσία της Κέιτ Μίντλετον από δημόσιες εμφανίσεις.

Η οικογενειακή φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί της Κυριακής αρχικά εξελήφθη ως σπουδαίο νέο και αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους φαν. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μετά από δύο και πλέον μήνες συνεχιζόμενης απουσίας από τη δημόσια σφαίρα και την εγχείρηση στην κοιλιά -για την οποία το Παλάτι αρνείται να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις-, έδινε το στίγμα της. Μοίρασε λοιπόν μια όμορφη οικογενειακή φωτό και ένα επίσης όμορφο μήνυμα.

keit-theories-sinomosias1.jpg




Και ενώ η επιχείρηση του Παλατιού για κατευνασμό των πνευμάτων και κυρίως των θεωριών συνωμοσίας που είχαν κατακλύσει το Διαδίκτυο όλο αυτό το διάστημα έμοιαζε να τα έχει πάει περίφημα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια διαφορετική τροπή. Η φωτό που υποτίθεται θα έστελνε το μήνυμα ότι όλα βαίνουν καλώς με την Κέιτ Μίντλετον τελικά γύρισε μπούμερανγκ καθώς αποδείχθηκε ότι είχε υποστεί επεξεργασία, photoshop. Τα μεγαλύτερα φωτογραφικά πρακτορεία στον κόσμο μεταξύ των οποίων το Reuters, το AP, το Getty, το AFP και το PA, κολοσσοί του φωτογραφικού ρεπορτάζ δηλαδή, απέσυραν τη φωτό εκδίδοντας παράλληλα killer notices, σημειώματα προς τους πελάτες τους να μην την χρησιμοποιούν καθώς διαπίστωσαν επεξεργασία της φωτογραφίας και συνεπώς απόπειρα χειραγώγησης.

Η κίνηση της Κέιτ Μίντλετον να παραδεχθεί ότι έχει επεξεργαστεί τη φωτό και να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση δεν καθησύχασε τα πνεύματα, με το Παλάτι πλέον να μοιάζει να έχει ρίξει το ίδιο νερό στον μύλο των θεωριών συνωμοσίας.

Τα social media το τελευταίο διήμερο έχουν οργιάσει με νέες θεωρίες συνωμοσίας να διακινούνται ενώ δημοσιογράφοι εκτοξεύουν βολές κατά του Παλατιού, το οποίο μοιάζει να έχει πέσει σε μια παγίδα που το ίδιο έχει στήσει, εκθέτοντας την Κέιτ Μίντλετον, η οποία αναρρώνει από μια σοβαρή εγχείρηση εν μέσω ανυπόστατων φημών και θεωριών συνωμοσίας που, όπως λέει και η Daily Mail σήμερα, την έχουν αναστατώσει ιδιαίτερα.



Οι θεωρίες συνωμοσίας στα social για παλιά φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον

Από τις πιο θεωρίες στα social media που γνωρίζουν ιδιαίτερη απήχηση είναι και αυτές που υποστηρίζουν ότι το κεφάλι της Κέιτ αποκόπηκε από παλιότερες φωτό της και επικολλήθηκε σε αυτή με τα παιδιά της, μια θεωρία που δεν μοιάζει να έχει καμία μα καμία υπόσταση, όπως υποστηρίζουν και ειδικοί, που διαβεβαιώνουν ότι η Κέιτ Μίντλετον καθόταν ακριβώς εκεί αγκαλιά με τα παιδιά της, δύο ημέρες πριν η φωτό δοθεί στη δημοσιότητα, όταν τραβήχθηκε η περίφημη φωτογραφία στο σπίτι τους την περασμένη Παρασκευή.

Οι διαδικτυακοί ντεντέκτιβ πάντως ανθούν τις τελευταίες ημέρες, με μία εξ αυτών να υποστηρίζει ότι η φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον είναι του περασμένου Νοεμβρίου.

«Έχω μια ισχυρή υποψία ότι αυτή η "νέα" φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον και των παιδιών της τραβήχτηκε τον Νοέμβριο του 2023 [με βάση] τα ρούχα τους», δήλωσε η TikToker Allyn Aston επιχειρώντας τη δική της ανάλυση.

@allynaston Britney Spears has seemingly confirmed that all has not been well with her and fans were right to worry. But as usual, I still have more questions than I have answers. I am definitely concerned though. And I feel terrible that we fans were correct that something more was going on. 😭😭😭😭 #justiceforbritney #thewomaninme #celebrity #pop #britneyarmy #britneyarmybarracks #pop #popculture #popculturenews #britneyspearsfan #celebrity #celebritynews #britney #britneyspears #britneyspearsnews #samasghari #itsbritneyglitch ♬ original sound - Allyn Aston
@allynaston Replying to @hwdwildflower part 2: more evidence that this photo of the royal family may have been taken in November 2023 on the same day as the baby bank appearance. Thank you to everyone who is commented and shared. You guys are blowing my mind! #katemiddleton #whereiskate #whereiskatemiddleton #royals #royalfamily ♬ original sound - Allyn Aston



«Υπάρχουν άφθονες ενδείξεις κακού photoshop σε αυτή τη φωτογραφία και είναι προσωπική μου άποψη ότι αυτό συμβαίνει επειδή είναι παλιά και προσπάθησαν να αλλάξουν τα ρούχα για να μη θυμίσουν την παλιά φωτογραφία», πρόσθεσε.

Η viral ανάλυση -η οποία προβλήθηκε πάνω από 1 εκατ. φορές μέσα σε λίγες ώρες- δείχνει την ταχεία εξάπλωση των θεωριών αυτών συνωμοσίας οι οποίες μπορεί να είναι εξόφθαλμα ψεύτικες, ωστόσο προκαλούν συζήτηση και σχόλια. Και, φυσικά, δεν λείπουν και εκείνοι που τις πιστεύουν.

Η εν λόγω tiktoker υποστηρίζει ότι τα παιδιά της Κέιτ φορούσαν τα ίδια ρούχα όταν τον περασμένο Νοέμβριο επισκέφθηκαν τοπική τράπεζα βρεφικών ρούχων. Το βίντεο της επίσκεψής τους εκείνη είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο.

Η tiktoker παρουσίασε μια δική της θεωρία για το ζιβάγκο της Κέιτ (υποστήριξε ότι είναι το ίδιο κρεμ πουλόβερ που φορούσε τον Νοέμβριο και απλά τώρα το έβαψαν με επεξεργασία μπλε) και βάσισε τη θεωρία της στο ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας και τότε και τώρα φορούσε τα ίδια μποτάκια.

Υποστηρίζει, ακόμη, στο βίντεό της ότι το ντύσιμό της Σαρλότ στη φωτό για τη Γιορτή της Μητέρας είναι περίπου ίδιο με εκείνο της επίσκεψής του τον Νοέμβριο. Για τον πρίγκιπα Τζορτζ υποστήριξε την ίδια θεωρία, ότι το πουκάμισο μοιάζει με αυτό του Νοεμβρίου απλώς τώρα το έβαψαν πιο σκούρο.


@allynaston I have a strong suspicion that this “new” photo of Kate Middleton and her children was taken in November 2023 baded on the outfits. There is ample evidence of bad Photoshop throughout this photo and it is my personal opinion that it is because it is old and they try to change the outfits so that it didn’t look like a match. This is pure speculation and opinion based on my own research. #katemiddleton #whereiskate #whereiskatemiddleton #princessofwales #kensingtonpalace #britishroyals #british #popculture #popculturenews ♬ original sound - Allyn Aston



«Μου φαίνεται περίεργο ότι η Κέιτ φοράει ένα πουλόβερ που μοιάζει ύποπτα ακριβώς με εκείνο το κρεμ πουλόβερ, μόνο που τυχαίνει να είναι πιο σκούρο, με τα ίδια ακριβώς παπούτσια και το ίδιο ακριβώς είδος παντελονιού, και μετά η κόρη της φοράει το ίδιο ακριβώς πουλόβερ με το βολάν στον λαιμό, με τα ίδια ακριβώς παπούτσια και ενδεχομένως το ίδιο καλσόν», δήλωσε η Aston.

Αφού αναγνώρισε ότι η φούστα της Σάρλοτ στη φωτογραφία για τη γιορτή της μητέρας δεν ταίριαζε με αυτήν που φορούσε τον Νοέμβριο, η tiktoker υποστήριξε ότι η φούστα του παιδιού είχε υποστεί επεξεργασία μέσω photoshop.

Σημείωσε, επίσης, ότι ο πρίγκιπας Λούις φορούσε ένα πουκάμισο με παρόμοιο καρό μοτίβο τόσο στη φωτογραφία όσο και στην εκδήλωση της τράπεζας βρεφικών ρούχων.

Η θεωρία συνωμοσίας με το εξώφυλλο της Vogue

Μια δεύτερη ξεχωριστή θεωρία συνωμοσίας που έχει κερδίσει έδαφος στο Διαδίκτυο είναι ότι το πρόσωπο της δούκισσας της Ουαλίας στη φωτογραφία για τη Γιορτή της Μητέρας προέρχεται από το εξώφυλλο του περιοδικού Vogue του 2016!

Η Ruby Naldrett, η οποία εργάζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη βρετανική ταμπλόιντ Daily Mirror, μοιράστηκε τη Δευτέρα τη θεωρία της μέσω του X, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα πειράχτηκε χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία από τη φωτογράφιση της Κέιτ Μίντλετον στη Vogue το 2016.

«Η ανάλυσή μου για το έπος της φωτογραφίας της Κέιτ Μίντλετον είναι ότι πήραν το πρόσωπό της από το εξώφυλλο της Vogue που έκανε πριν από χρόνια και το επεξεργάστηκαν», εξήγησε η Naldrett στο viral πλέον tweet της, το οποίο έχει προβληθεί πάνω από 3 εκατομμύρια φορές μέσα σε λίγες ώρες.

«Αυτός είναι ο λόγος που τα μαλλιά της είναι θολά», υποστήριξε μάλιστα απαντώντας στο σχόλιο κάποιου ότι τότε η Μίντλετον φορούσε καπέλο...

Αν και σε επίπεδο κλικ τα δύο βίντεο φαίνεται να σαρώνουν, πάντως δεν πείθουν. Η κριτική εστιάζεται στη διαχείριση όλο αυτό το διάστημα από την πλευρά του παλατιού και των συμβούλων προφανώς της Κέιτ και του Γουίλιαμ που επέλεξαν να παρέχουν την ελάχιστη ενημέρωση που θα μπορούσαν για την υγεία και το πρόβλημα που αντιμετώπισε η πριγκίπισσα, αντί τις κατάλληλες στιγμές να παρέχουν ενημερώσεις για να μην αφήσουν έδαφος στις θεωρίες συνωμοσίας να αναπτυχθούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ