Ο Josh Cavallo γονάτισε στο γήπεδο και έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του

Πρόκειται για τον άνθρωπο που -κόντρα σε όλα τα στερεότυπα του αθλήματός του- τόλμησε να κάνει coming out ως ο πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Article featured image
Article featured image


Ο πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ο Josh Cavallo έκανε πρόταση γάμου στον σύντροφό του μέσα στο γήπεδο.


Την Τετάρτη, ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής τής Adelaide United ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον αρραβώνα του με τον σύντροφό του, Leighton Morrell, ευχαριστώντας την ομάδα του που τον βοήθησε να οργανώσει τη ρομαντική στιγμή μέσα στο γήπεδο.


Ο 24χρονος αγωνίζεται στην Adelaide United από το 2021 και ανακοίνωσε πως είναι ομοφυλόφιλος αργότερα την ίδια χρονιά με ένα συγκινητικό βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Cavallo έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής πρώτης κατηγορίας που έκανε coming out και έκτοτε είναι ένας ηχηρός υποστηρικτής των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.


Ο μέσος βρίσκεται σε σχέση με τον Morrell εδώ και αρκετό καιρό, με το ζευγάρι να παρευρίσκεται μαζί και στο New York Pride το 2023.


Ο Josh Cavallo μοιράστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από τη στιγμή που γονατίζει στο γήπεδο Coopers Stadium στην Αδελαΐδα και προσφέρει το δαχτυλίδι στον αγαπημένο του, την ενθουσιασμένη αντίδραση του Morrell, αλλά και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του ζευγαριού πιασμένοι χέρι χέρι, με τον Morrell να φοράει το ολοκαίνουργιο δαχτυλίδι του.


Μαζί με τις φωτογραφίες, ο Cavallo έγραψε: «Ξεκινώντας αυτήν τη χρονιά με τον αρραβωνιαστικό μου. Mr & Mr Σύντομα. Ευχαριστώ την Adelaide United για τη βοήθεια στο στήσιμο αυτής της έκπληξης.


»Η ατελείωτη υποστήριξή σας σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Μου προσφέρατε έναν ασφαλή χώρο στο ποδόσφαιρο, έναν χώρο που ούτε στα όνειρά μου δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ποτέ να είναι εφικτός, και με ενθαρρύνατε να ζω κάθε μέρα της ζωής μου αυθεντικά. Ένιωσα σωστό να μοιραστώ αυτήν την ξεχωριστή στιγμή στο γήπεδο, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα».



Σημειώνεται ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε στην Αυστραλία τον Δεκέμβριο του 2017, πολύ πριν ο Cavallo κάνει το outing.


«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι»

Ο Cavallo ανακοίνωσε ότι είναι γκέι το 2021, σε ένα βίντεο που έκανε τον γύρο του κόσμου. «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι», είπε στην κάμερα.

«Μεγαλώνοντας, ένιωθα πάντα την ανάγκη να κρύβομαι, γιατί ντρεπόμουν. Ντρεπόμουν πως δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ και να είμαι γκέι. Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να με αντιμετωπίζουν ισότιμα», είχε πει ο Cavallo.

«Κουράστηκα να προσπαθώ να αποδώσω τα μέγιστα και να ζω αυτήν τη διπλή ζωή. Είναι εξαντλητικό, είναι κάτι που δεν θέλω κανείς να το βιώσει», σημείωσε χαρακτηριστικά.



Η εξομολόγησή του αυτή ενέπνευσε κατόπιν τον Τζέικ Ντάνιελς, παίκτη της Blackpool να κάνει το δικό του come out το 2022 και να γίνει ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος άντρας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Φεβρουάριο του 2023, ο Τσέχος μέσος Γιακούμπ Γιάνκτο, παίκτης της Κάλιαρι στην ιταλική Serie A έκανε επίσης come out.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ