Άργησε, αλλά τοποθετήθηκε (όπως περιμέναμε) για το σκάνδαλο Αββακούμ ο Μόρφου

Ο Μόρφου Νεόφυτος αναφέρθηκε, επίσης, στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 και σε νομοσχέδια που «άνομα και άτιμα τελεσιουργούνται».

Article featured image
Article featured image

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος τοποθετήθηκε και αυτός αναφορικά με τα διερευνόμενα σκάνδαλα στη Μονή Οσίου Αββακούμ. Κατά τη διάρκεια αγρυπνίας στην εκκλησία της Περιστερώνας, την περασμένη Παρασκευή, και απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Μόρφου Νεόφυτος, χαρακτήρισε τα εν λόγω σκάνδαλα ως μια ακόμη δοκιμασία της πίστης, η οποία θα κρίνει τους πραγματικά πιστούς από τους ολιγόπιστους.


Ο Μητροπολίτης Μόρφου αναφέρθηκε στην εποχή μας, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια εποχή που δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις για να σκανδαλίσουν την πίστη των χριστιανών».

«Τώρα βεβαίως με όλα αυτά που ακούμε γι’ αυτά που έγιναν, που γίνονται και θα γίνουν περισσότερο θα δοκιμαστεί η πίστη των ολιγόπιστων χριστιανών, για να γίνουν άπιστοι. Οι υπόλοιποι, ας ελπίσουμε να είμεθα στους υπόλοιπους που έχουμε περισσότερη πίστη από την ολίγη. Θα ενδυναμώσει η πίστη μας μέσα απ’ αυτά όλα τα σκάνδαλα», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Μόρφου Νεόφυτος αναφέρθηκε, επίσης, και στον εμβολιασμό κατά της Covid-19, αλλά και σε νομοσχέδια που «άνομα και άτιμα τελεσιουργούνται».

«Φαίνεται ότι μετά τον εμβολιασμό, που ήταν μια φοβερή δοκιμή και τώρα γίνεται φρικτή για όσους έχουν εμβολιαστεί, και τα σκάνδαλα -κληρικών ιδιαιτέρως, αλλά και πολιτικών- και (με τα) νομοσχέδια που τελεσιουργούνται άνομα και άτιμα, είναι μια πολύ μεγάλη δοκιμασία της πίστης ημών. Τι κάνουμε εμείς; Αγρυπνούμε, επαγρυπνούμε, προσευχόμαστε, σιωπούμε αφού όλοι λαλούν και παραλαλούν. Τουλάχιστον οι πιστοί λένε αυτό που λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ‘δώσ’ μου, Χριστέ μου, την υπομονή και την πίστη των Αγίων’. Να που τώρα ήρθε η ώρα για να έχουμε την πίστη και την υπομονή των Αγίων και ας γίνουμε ο περίγελος των ολιγοπίστων και των απίστων. Μήπως ο Χριστός δεν έγινε; Ό,τι έγινε ο Χριστός να γίνουμε κι εμείς. Εμείς το αξίζουμε κιόλας γιατί βρισκόμαστε λίγο ή πολύ εν αμαρτίαις».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ