Σε Κύπριο ανήκει η πολυκατοικία με το έργο του Bansky που βανδαλίστηκε στο Λονδίνο

Ακόμη και πίσω από αυτό κρύβεται ένας Κύπριος.

Article featured image
Article featured imageΣτο σπίτι ενός Κύπριου που ζει στη Βρετανία κοσμήθηκε το νέο γκράφιτι του μυστηριώδους καλλιτέχνη, Banksy, το οποίο όμως λίγες ώρες μετά άγνωστοι βανδάλισαν με λευκή μπογιά.

tria.jpgΗ τοιχογραφία, την οποία ο διάσημος καλλιτέχνης δρόμου επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι φιλοτέχνησε με ανάρτησή του στο Instagram, δημιουργήθηκε από πράσινη μπογιά, η οποία στάζει σε έναν τοίχο κι αντιπροσωπεύει το φύλλωμα ενός δέντρου που έχει γυμνά κλαδιά, το οποίο βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το έργο. Στο κάτω μέρος του τοίχου έφτιαξε με στένσιλ έναν άνθρωπο που κρατά έναν ψεκαστήρα.


Σαράντα οκτώ ώρες μετά και αφότου δεκάδες πολίτες επισκέφθηκαν το σημείο, άγνωστοι βανδάλισαν το έργο ρίχνοντάς του λευκή μπογιά.


Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας, Alex Georgiou - Κύπριος στην καταγωγή - είχε καλωσορίσει το ενδιαφέρον των πιθανών αγοραστών του: «Ξέρεις τι, αν κάποιος μου πρόσφερε εκατομμύρια μπορεί να έχει το κτίριο και να πάρει τα διαμερίσματα. Κάντε το ελεύθερα», είπε στη Daily Mail.

IMG-20240319-WA0017-768x1024.jpg


Χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» τον βανδαλισμό που υπέστη το έργο, το οποίο με αυτόν τον τρόπο «υποβαθμίστηκε», εκπρόσωπος Τύπου του δημοτικού διαμερίσματος του Ίσλινγκτον, όπου βρίσκεται, εξήγησε πως συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, προκειμένου να «επιτρέψει σε όλον τον κόσμο να επωφεληθεί από το έργο τέχνης ενώ ταυτόχρονα να το προστατεύει».

ena.jpgΠροληπτικά μέτρα, όπως η τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και η πραγματοποίηση περιπολιών, ελήφθησαν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εγκατασταθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος, ανέφερε η ίδια πηγή στο βρετανικό μέσο.

Πηγή:sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ