«Εν ασχολείσαι με μάππα; Είσαι τίποτε γκέι;». «Παίζεις μάππα; Είσαι τίποτε λεσβία;»

Η νέα ανατρεπτική καμπάνια του ΚΣΟΠ για τα στερεότυπα στον αθλητισμό.

Article featured image
Article featured image



«Εν ασχολείσαι με μάππα; Είσαι τίποτε γκέι;». «Παίζεις μάππα; Είσαι τίποτε λεσβία;». Πόσες φορές έχουμε ακούσει στην καθημερινότητά μας αυτές τις στερεοτυπικές φράσεις; Η απάντηση είναι πολλές και είναι καιρός να αλλάξει αυτό.

Για άλλη μια φορά, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού, μέσα από μια εναλλακτική καμπάνια προσπαθεί να αφυπνίσει την κοινωνία, μα περισσότερου τους νέους, όσον αφορά την ίση αντιμετώπιση των ανθρώπων διαφορετικού φύλου στον αθλητισμό.

Οι προκαταλήψεις και τα έμφυλα στερεότυπα, όπως αναφέρεται στην καμπάνια, οδηγούν σε ανεπιθύμητες ή και κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν συχνά αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε κορίτσι ή αγόρι. Στους αθλητές και αθλήτριες, οι συνέπειες αυτές οδηγούν συχνά σε πρόωρη εγκατάλειψη του αθλητισμού ή και σε ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Και είναι καιρός να παίξουμε στα ίσια και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει σε αυτό, αφού όλοι έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε το άθλημα που μας αρέσει πραγματικά, χωρίς φόβο και ανεξαρτήτως φύλου.


Ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών, έχει προχωρήσει σε σχετικό ντοκιμαντέρ.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σύνδεσμος προχωρεί σε μια τέτοια είδους καμπάνια αφύπνισης, που έχει ως σκοπό να τραβήξει της προσοχή των νέων. Όπως ήταν για παράδειγμα η καμπάνια με τίτλο «Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ