Η Μαρία (τον) Νίκησε

Η Κύπρια αθλήτρια που είχε διαγνωστεί με καρκίνο, έστησε πάρτι και χόρεψε με φίλους για τη ζωή.

Article featured image
Article featured image



Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η Κύπρια αθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Μαρία Αριστοτέλους, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διαγνώστηκε με καρκίνο. Τότε, το μήνυμά της προς τον κόσμο που την ακολουθούσε διαδικτυακά, έδειχνε πως η Μαρία με το χαμόγελο και την πίστη της θα ξεπερνούσε το εμπόδιο που βρέθηκε στον δρόμο της. Έτσι και έγινε! Απέδειξε σε όλους μας πως είναι μαχήτρια (και) στη ζωή, εκτός από τον αθλητισμό.

Χθες, η Μαρία γιόρτασε με συγγενείς, φίλους και ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα της όλους αυτούς τους μήνες, τη νίκη της από τον καρκίνο. Στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι και οι παρευρισκόμενοι τής ετοίμασαν ένα πανό που έγραψε με πολύχρωμα γράμματα «Τον νίκησες χογλακόροτσε».

405acd22-1f4a-44c1-9e90-c6421345858f.jpg


58f6886e-22b5-4be0-aad8-8cf5f8fd2745.jpg


b2e9d8b6-e451-4d39-bace-55deea33e919.jpg



H Μαρία ευχαρίστησε με συγκίνηση τους φίλους της και χόρεψε «Το ζεμπέκικο του αρχαγγέλου».



Η Μαρία Αριστοτέλους, σε συνέντευξη της στο Σίγμα τον Οκτώβριο του 2023, είχε περιγράψει τις πρώτες στιγμές της διάγνωσής της. «Τέλος Ιούλη είχα ψηλαφίσει στον λαιμό ένα κουβαράκι, πήγα στον γιατρό και μου είπε ότι θα το δούμε. Από την ίδια ημέρα πήγα σε ακτινολόγο. Η ακτινολόγος βρήκε τρεις όγκους και ακόμη έναν μεγάλο. Η πρώτη ακτινολόγος μου είχε πει να πάω σε ένα μήνα και σε όλη την διαδικασία ήταν το μόνο πράγμα που με θυμώνει. Τελικά πήγα σε άλλη ακτινολόγο γιατί μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα εγώ ήδη είχα κάνει αφαίρεση λεμφαδένα και ψάχναμε τι είναι (…). Αυτό που είχα εντοπίσει εγώ στην αρχή ήταν στον λαιμό, στην πορεία φάνηκε ότι ο λαιμός είναι η μετάσταση οπότε ψάχναμε τον πρωτογενή», είχε περιγράψει μεταξύ άλλων, ενώ είχε στείλει αισιόδοξα μηνύματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ