Ομοφοβική επίθεση σε γκέι άτομο από ομάδα μαυροφορεμένων νεαρών στη Λευκωσία [ΒΙΝΤΕΟ]

Το γεγονός δημοσιοποίησε μόλις πριν από λίγο η ACCEPT-ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, μέσω μίας λεπτομερούς ανάρτησης στα social media.

Article featured image
Article featured image

Νέα ομοφοβική επίθεση δέχθηκε ΛΟΑΤΚΙ άτομο, από ομάδα μαυροφορεμένων νεαρών στη Λευκωσία, με την επίθεση να γίνεται η τρίτη που καταγγέλλεται στην οργάνωση σε διάστημα δύο βδομάδων.

Σύμφωνα με τη ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, το άτομο κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και βιντεογράφησε τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν. Το βίντεο δημοσιεύθηκε από την οργάνωση, μέσω μια λεπτομερούς ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η οργάνωση , «δύο νεαροί με μαύρη περιβολή, ξεκίνησαν να κακοποιούν λεκτικά gay άτομο που περπατούσε τη νύκτα, μόνο του στον δρόμο. Ακολούθως πέταξαν πάνω του επικίνδυνα βεγγαλικά!

Το θύμα δεν πτοήθηκε. Θυμούμενο τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να αντιδράσει και να μην αφήσει τον εκφοβισμό να περάσει. Έβγαλε το κινητό και τους βιντεογράφησε να τρέχουν μακριά φοβισμένοι (το βίντεο της άτακτης φυγής θα δημοσιευτεί). Στη συνέχεια, πήρε τηλέφωνο την αστυνομία καταγγέλλοντας το γεγονός.

Ενώ βρισκόταν ακόμη στο τηλέφωνο με την αστυνομία, εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο, κατέβηκαν 4 άτομα με επιθετικές διαθέσεις και ξεκίνησαν να τον κυνηγούν. Οι 2 από αυτούς ήταν οι ίδιοι που επιτέθηκαν προηγουμένως. Η αστυνομία συμβούλεψε το άτομο να πάει σε ασφαλές μέρος. Το gay άτομο βρήκε καταφύγιο σε μπαρ και οι δράστες έφυγαν.

Στο τέλος, ήρθε η αστυνομία και περισυνέλεξε το θύμα, παίρνοντας το στο σπίτι του.

Το θύμα κατάφερε να φωτογραφήσει τα νούμερα του αυτοκινήτου και προχώρησε ήδη σε γραπτή καταγγελία στην Αστυνομία. Πιστεύουμε ότι με τέτοια στοιχεία που κατέχει η αστυνομία θα εντοπίσει σύντομα τους δράστες..».

Παράλληλα, στην ανάρτησή της η οργάνωση σημειώνει πως «συγχαίρει το άτομο αυτό της κοινότητας μας που αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά κι αποκάλυψε τη θρασυδειλία αυτών των νταήδων.

Δυστυχώς, αυτό που προειδοποιούσαμε ήδη πραγματοποιείται:

Αύξηση ρητορικής μίσους και ατιμωρησία = αύξηση εγκλημάτων μίσους

Η ατιμωρησία αποθρασύνει! Η ενεξέλεκτη ρητορική μίσους πολιτικών και μερίδας λαού, καθώς επίσης και η απραξία θεσμών και κράτους, απελευθερώνει εγκληματικά χέρια.

Στην παρατηρούμενη αυτή αύξηση των ΛΟΑΤΚΙ-επιθέσεων, η οργάνωσή μας προτρέπει τα άτομα της να είναι έτοιμα με το κινητό στο χέρι. Να παίρνουν στοιχεία και να καταφεύγουν άμεσα στην αστυνομία.

Ταυτόχρονα, στέλνουμε ενα σαφές μήνυμα στους νταήδες εκεί έξω:

Δεν φοβόμαστε! Η ΛΟΑΤΚΙ-φοβία δεν θα περάσει!»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ