Στις 9 Απριλίου έρχεται το Green Festival στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Mάθε για την ΚΑΠ, για ακόμη μια χρονιά στο Green Fest.

Article featured image
Article featured image

kap-lorida.jpg



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Περιβαλλοντικός και Φιλοζωικός Όμιλος του Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο Green Festival με μοναδικό σκοπό να ενημερώσει, να ψυχαγωγήσει, αλλά κυρίως να πληροφορήσει την πανεπιστημιακή κοινότητα για τις περιβαλλοντικές δράσεις, τις καινοτόμες ιδέες και τις κινητοποιήσεις στον τομέα του περιβάλλοντος που υπάρχουν στην Κύπρο, με τη βοήθεια (φυσικά) διάφορων περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ έχοντας τον δικό τους πάγκο.

Οργανώσεις όπως η ΑΚΤΗ, ο Ερπετολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, το Fashion Revolution, το HUB Nicosia, το Mάθε για την ΚΑΠ, το YEU, και άλλες, θα φέρουν τη δική τους περιβαλλοντική χροιά, ώστε οι φοιτητές να κατανοήσουν τις διαφορετικές πτυχές της καθημερινότητάς μας που επηρεάζουν το περιβάλλον. Από το φαγητό που τρώμε, μέχρι τα ρούχα που φοράμε. Στόχος του φεστιβάλ είναι να αναδειχθούν οι πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Κύπρο για κινητοποίηση των νέων για περιβαλλοντικά θέματα, που μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση και σταγόνα ελπίδας για τη χώρα μας.

εα.jpg


Το Green Festival θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου έξω από το κτήριο ΧΩΔ01 του πανεπιστημίου και κατά τη διάρκειά του θα υπάρχει μουσική και θα προσφέρεται δωρεάν πίτσα στους φοιτητές. Παράλληλα, πιθανόν να υπάρχει ένας χώρος ανταλλαγής ρούχων, όπως και στο περσινό φεστιβάλ, όπου φοιτητές θα φέρνουν ρούχα που δεν χρειάζονται πια, ανταλλάσσοντάς την αξία τους με άλλα ρούχα που θα φέρουν άλλοι φοιτητές, ή που θα υπάρχουν εκεί, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν τη «γρήγορη μόδα». Η ανταλλαγή ρούχων θα επιβεβαιωθεί σε επόμενο στάδιο.

rouxa.png


Λίγα λόγια για τον Περιβαλλοντικό και Φιλοζωικό Όμιλο

Ο Περιβαλλοντικός και Φιλοζωικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου ιδρύθηκε με κύριο σκοπό την έμπρακτη και συστηματική προώθηση της περιβαλλοντικής και φιλοζωικής συνείδησης των φοιτητών του πανεπιστημίου, θέλοντας να αναδείξει το πανεπιστήμιό ως ένα πρότυπο για την Κυπριακή κοινωνία σε θέματα οικολογίας. Κύριος στόχος των δράσεών του είναι από την ευαισθητοποίηση να περάσουν στην κινητοποίηση, αρχίζοντας από τη φοιτητική κοινότητα και προχωρώντας προς την ευρύτερη κοινωνία, για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και αλλαγής του τρόπου ζωής, ώστε να δημιουργηθεί μια βιώσιμη κουλτούρα που να σέβεται το περιβάλλον και όχι να το καταστρέφει.

Οι δράσεις τους, πέρα από τις καθορισμένες δενδροφυτεύσεις και τους καθαρισμούς περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα από δραστηριότητες που εμπνέουν τον βιώσιμο τρόπο ζωής στην καθημερινότητα κάθε πολυάσχολου φοιτητή και κυμαίνονται κυρίως σε θέματα που αφορούν την βιωσιμότητα, το Fast Fashion τον βιγκανισμό και την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Επίσης, προσπαθούν να εντάξουν την φοιτητική κοινότητα στις δράσεις μέσα από workshops, συνεργασίες με άλλους οργανισμούς, ανταλλαγές ρούχων/ clothes swaps, thrift events, ψυχαγωγικές και ενημερωτικές επισκέψεις, δεντροφυτεύσεις και το αναμενόμενο φεστιβάλ.

ρεο.JPG



Mάθε για την ΚΑΠ - Για ακόμη μια χρονιά στο Green Fest

Το Sigmalive σε συνεργασία με το συγκρότημα ΔΙΑΣ διεκπεραιώνει για ακόμη μια χρονιά την εκστρατεία ενημέρωσης «Μάθε για την ΚΑΠ». Ο γενικός στόχος του έργου «Μαθε για την ΚΑΠ – Μια Βιώσιμη ΚΑΠ» είναι η ενημέρωση των πολιτών, ιδίως των νέων και των γεωργών μέσω διαφόρων ευκαιριών εκπαίδευσης/κατάρτισης και εκστρατειών ευαισθητοποίησης σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική και το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της Κύπρου.

Έμφαση δίνεται στα οφέλη και τη σημασία της νέας ΚΑΠ (2023-2027), η οποία αναμένεται να αποτελέσει βασικό εργαλείο για τη διαχείριση της μετάβασης σε βιώσιμα συστήματα παραγωγής τροφίμων και για την ενίσχυση των προσπαθειών των Ευρωπαίων γεωργών να συμβάλουν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της ΕΕ και στην προστασία του περιβάλλοντος για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους τους πολίτες της ΕΕ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή και συγκεκριμένα τα IMCAP κονδύλια που αποσκοπούν στην ενημέρωση των πολιτών για την ΚΑΠ.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε εδώ:

Ιστότοπος: https://learnaboutcap.com/

Πύλη: https://portal.learnaboutcap.com/

Facebook: https://www.facebook.com/LearnAboutCap

Instagram: https://www.instagram.com/learnaboutcap/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ