Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μηνύει τον φίλο του Μαρκ Γουόλμπεργκ για διαφυγόντα κέρδη 8,5 εκατ. λιρών

Ο Γουόλμπεργκ δηλώνει ότι οι ισχυρισμοί για «δόλια συμπεριφορά» είναι αβάσιμοι.

Article featured image
Article featured image

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μήνυσε τον ηθοποιό Μαρκ Γουόλμπεργκ, εξαιτίας μιας αποτυχημένης συμφωνίας με μια αθλητική εταιρεία, που άφησε τον Άγγλο πρώην ποδοσφαιριστή με 8,5 εκατομμύρια λίρες λιγότερα στην τσέπη του.

Η εταιρεία του Μπέκαμ, η David Beckham Ventures Ltd (DBVL), ισχυρίζεται ότι ο σταρ του Χόλιγουντ «παραπλάνησε» τον θρύλο του ποδοσφαίρου για να συνεργαστεί με την F45. Ο Μπέκαμ και ο Γουόλμπεργκ έγιναν φίλοι όταν ο ποδοσφαιριστής και η οικογένειά του μετακόμισαν στο Λος Άντζελες το 2007, έχνοτας υπογράψει συμφωνία για να ενταχθεί στους LA Galaxy. Στη συνέχεια, συμφώνησε να γίνει ο παγκόσμιος πρεσβευτής της αυστραλιανής μάρκας F45 τον Νοέμβριο του 2020.

Ως μέρος της συμφωνίας, η DBVL ισχυρίζεται ότι οι μετοχές της εταιρείας θα μοιράζονταν στις αρχές του 2022 - αλλά οι μετοχές δεν δόθηκαν παρά μήνες αργότερα, όταν η τιμή της μετοχής είχε πέσει από περίπου 12 δολάρια σε 3 δολάρια ανά μετοχή, επιφέροντας κατ' επέκταση τεράστια ζημιά. Η τιμή της μετοχής της F45 στις ΗΠΑ δεν ανέκαμψε ποτέ. Οι μετοχές της εταιρείας αξίζουν τώρα μόλις 15 σεντ, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της αγοράς, και η εταιρεία μαστίζεται με κλείσιμο των καταστημάτων της σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Αρχικά, ο Μπέκαμ συνεργάστηκε με τον θρύλο του γκολφ, Γκρεγκ Νόρμαν, ο οποίος είχε επίσης παράπονα από την F45, τον Οκτώβριο του 2022, αλλά αργότερα ένας δικαστής τους είπε ότι έπρεπε μηνύσουν χωριστά. Στην αρχική μήνυση η DBVL ζητούσε αποζημίωση 18,85 εκατ. δολαρίων.

Ο Μπέκαμ μήνυσε επίσης την εταιρεία του Γουόλμπεργκ, Mark Wahlberg Investment Group (MWIG) και τους ιδρυτές της F45, Adam Gilchrist και Rob Deutsch. Ισχυρίζεται ότι έχασε περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια λίρες σε πιθανά κέρδη.

Ο Γουόλμπεργκ και οι συγκατηγορούμενοί του λένε ότι οι ισχυρισμοί για «δόλια συμπεριφορά» είναι αβάσιμοι και ζήτησαν από έναν δικαστή να απορρίψει την αγωγή.ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ