Έλληνας ήρωας απεγκλώβισε 10 άτομα από περιοχές κατολίσθησης στην Ταϊβάν

Βρισκόταν σε πεζοπορία με την οικογένειά του όταν χτύπησε ο σεισμός.

Article featured image
Article featured image

Ιστορίες γενναίων ανθρώπων κυκλοφορούν μετά τον σεισμό στην Ταϊβάν την Τετάρτη (3 Απριλίου), τον ισχυρότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα, τα τελευταία 25 χρόνια.

Μάλιστα, μία εξ αυτών αφορά έναν Έλληνα ήρωα -όπως τον αποκαλούν τα ΜΜΕ της Ταϊβάν- ο οποίος είναι πρόσκοπος, ζει στη Σιγκαπούρη και τη στιγμή του σεισμού έτυχε να βρίσκεται στην Ταϊβάν. Ο Έλληνας έκανε πεζοπορία με την οικογένειά του όταν χτύπησε ο σεισμός.

Ο ίδιος έχοντας γνώσεις περί διάσωσης, όχι μόνο έσωσε την οικογένειά του, αλλά βοήθησε συνολικά 10 άτομα να βγουν από την περιοχή η οποία είχε καταστεί δύσβατη, καθώς τα μονοπάτια είχαν διαλυθεί λόγω των κατολισθήσεων.



Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ταϊβάν τον έχουν κάνει είδηση, αναφέροντας ότι εξαιτίας του ότι είχε εμπειρία σε διασώσεις, έστησε ειδικά σχοινιά και βοήθησε τους πεζοπόρους να περάσουν μέσα από τμήματα μονοπατιών που είχαν κλείσει από τους πεσμένους βράχους.

Ellinas-Taiwan.webp



Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο Έλληνας ήρωας βοήθησε αρχικά στη διάσωση ανθρώπων από μια πλατφόρμα θέασης. Αργότερα, μπήκε σε μία σπηλιά και βοήθησε έναν άνδρα που δυσκολευόταν να περπατήσει λόγω τραυματισμού.

Στις 3 Απριλίου, επέστρεψε στο Μονοπάτι Baiyang και έφερε άλλους πέντε ανθρώπους σε ασφαλές μέρος. Τα άτομα μεταφέρθηκαν στο Silks Place Taroko και απομακρύνθηκαν με αεροδιακομιδή από την περιοχή. Οι άνθρωποι που είχε βοηθήσει στη διάσωση του εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους αγκαλιάζοντάς τον, ενώ άλλοι δάκρυσαν από την υπερπροσπάθεια του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ