Ο Γάλλος τραγουδιστής διέκοψε την πρόβα του στη Eurovision και μίλησε για ειρήνη

Αυτό είναι κάτι που ήθελε θάρρος και ο Slimane μας εξέπληξε ευχάριστα. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες ώρες στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και τις απειλές της Ισπανίας, η Ιρλανδία έχασε την τελική πρόβα, ενώ η τραγουδίστρια και πρώην διαγωνιζόμενη Αλεσάντρα Μέλε δεν θα παρουσιάσει τη βαθμολογία της Νορβηγίας, στέλνοντας το μήνυμα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Γαλλίας διέκοψε την τελική πρόβα του στέλνοντας αντίστοιχα το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα.

Ειδικότερα, ο Slimane ο οποίος εκπροσωπεί τη Γαλλία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί σύμφωνα με τα προγνωστικά, διέκοψε την τελευταία του πρόβα λίγο πριν τον αποψινό τελικό, προκειμένου να στείλει το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα.

Μάλιστα, βίντεο το οποίο έχει γίνει viral, δείχνει τον τραγουδιστή να λέει τα εξής: «Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν τη μουσική. Ονειρευόμουν να είμαι τραγουδιστής για να τραγουδήσω για την ειρήνη. Η μουσική πρέπει να μας ενώνει, ναι, αλλά με αγάπη και ειρήνη».



Η Αλεσάντρα Μέλε που είχε εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στην περσινή διοργάνωση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν τον τελικό διαγωνισμό ότι αποχώρησε από τη θέση της και την ανακοίνωση των βαθμών της νορβηγικής επιτροπής.

«Απόψε έπρεπε να δώσω τους πόντους της Νορβηγίας στον τελικό της Eurovision», είπε σε ένα βίντεο στο Instagram. «Αν και είμαι ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ. United By Music - το μότο της Eurovision - είναι ο λόγος που κάνω μουσική. Ενώστε τους ανθρώπους, φέρτε τους μαζί. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτές οι λέξεις είναι απλώς κενές λέξεις. Υπάρχει μια γενοκτονία σε εξέλιξη και σας ζητώ από όλους σας παρακαλώ να ανοίξετε τα μάτια σας, να ανοίξετε την καρδιά σας. Αφήστε την αγάπη να σας οδηγήσει στην αλήθεια. Είναι ακριβώς μπροστά σας. Ελεύθερη Παλαιστίνη» ανέφερε συγκεκριμένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ