Πήρε η Κύπρος εκδίκηση για το περσινό 4άρι στη Eurovision;

Πώς είδε το ελληνικό «Χ» το 7αρι που πήρε η Σάττι από την κυπριακή κριτική επιτροπή.

Article featured image
Article featured image



Δύο πράγματα απασχολούν την ελληνική κοινωνία μετά το τέλος του φετινού διαγωνισμού της Eurovision.
Πρώτον, εάν τελικά υπερεκτιμήθηκε η επιλογή της Μαρίνας Σάττι για να εκπροσωπήσει την χώρα και δεύτερον εάν το 7αρι που πήρε το «Ζάρι» από την κυπριακή επιτροπή ήταν ένας τρόπος «εκδίκησης» για το 4άρι της Ελλάδας στον Andrew Lambrou που εκπροσώπησε την χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό.

Για το όσον αφορά την επιλογή της Μαρίνας Σάττι
και το πως χειρίστηκαν το ταλέντο της η ΕΡΤ και οι παραγωγοί της συμμετοχής της Ελλάδας στον διαγωνισμό, είναι κάτι που θα αφήσουμε στην κρίση και στις γνώσεις των «ειδικών» της Eurovision.

Όσον αφορά όμως τη βαθμολογία, δεν αποκλείουμε το 7αρι της κριτικής επιτροπής της Κύπρου προς την Ελλάδα, να ήρθε ως απάντηση ή ως διαμαρτυρία στο περσινό σοκ που συντάραξε την Ελληνοκυπριακή «συμμαχία» που κρατούσε χρόνια – με την ανταλλαγή 12αριών – στον μουσικό διαγωνισμό. Μπορεί όμως αυτό να σήμανε την αρχή ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα και οι εθνικές κριτικές επιτροπές της Ελλάδας και της Κύπρου να είναι πιο αντικειμενικές στο που θα πρέπει να δοθεί το 12άρι.

eurov.png


Άλλωστε, όπως φάνηκε και από την βαθμολογία το «Ζάρι» δεν έπεισε τις κριτικές επιτροπές των χωρών, αφού η Μαρίνα Σάττι κατάφερε να συλλέξει μόνο 41 βαθμούς, ενώ από το κοινό έλαβε 85 βαθμούς.

Παρόλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τα περσινά το ελληνικό «Χ» σχολίασε με καυστικό τρόπο – και όχι μόνο – το 7άρι από την Κύπρο. Εμείς μαζέψαμε μερικά από τα καλύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ